I mitten av ett belgiskt, lesbiskt svartsjukedrama

Hej hoj

 

Igår hamnade jag på ett så kallat gay party vid namn Playground. Det var kul och roligt. Även om jag hade förväntat mig lite mer Beyoncé och lite mindre house. Hamnade även i mitten av ett lesbiskt svartsjukedrama. Det var en ganska bisarr situation: ett gäng tjejer som stod i en ring och skrek på holländska, och jag, sjukt obekväm och oförstående någonstans i mitten. Snabb bakgrund: (ursäkta för potentiellt lång mening, men om bakgrunden ska räknas som snabb så måste det bli så här). Jag har pratat en del med en belgisk tjej och planerat att gå på min första *girl-date* men varit lite nervös och skjutit upp det, men igår råkade vi vara på samma ställe, men hon hade förfestat med ett gammalt ligg som tydligen var kär i henne fast ej ömsesidigt så nu är de bara vänner enligt henne, och sen när vi skulle gå så blev den andra jättesvartsjuk och skrek "SKA DU LIGGA MED HENNE SKA DU LIGGA MED HENNE" och sånt, och låste fast sin cykel i hennes så att vi inte kunde gå, och kallade dit sina kompisar, som sen stod i ensolidarisk, skrikande klump. Och ja, där stod jag, lite försiktigt bi-curious och kände att herregud, jag kanske inte ens är lesbisk, det här vill jag inte vara i. Okej, dags för några PS:

PS 1: Nu kände att jag det här kanske blev lite väl transparent. Men om ni är ok med det så är jag väl det med.
Politiskt korrekt-PS 2: Jag antyder alltså inte att alla lesbiska är dramaqueens.

 

Playground.

 

Annars då? Vädret är bättre. Rumsvärmen är på. Jag har börjat få lite koll på mina kurser. Det är skönt. Dessa veckor har varit några av de mest förvirrande i mitt liv.

Det är alltså så att vi utbytisar kan läsa kurser från olika fakulteter. Dock måste man välja minst 50% av kurserna från sin egen fakultet. Vissa kurser går parallellt med andra, så man måste pussla själv så att allt ska gå ihop. Min ursprungliga tanke med den här terminen var att ha det härligt och plugga exakt det jag känner för, utan att nödvändigtvis ha någon röd tråd i mina studier eftersom jag egentligen är klar med min kandidat. (då visste jag inte om 50%-gränsen). Som jag skrev tidigare så är de två första veckorna till för att man ska kunna testa olika kurser och bygga sitt schema, då det preliminära val man gör när man söker via Internationella kansliet nästan alltid kommer ändras: kurser ställs in, man vet inte riktigt vilka förkunskaper man måste ha eller om man egentligen får läsa kursen, inte alla är på engelska.. etc. "Allt klarnar upp på plats", mässar alla akademikontaktpersoner när man panikmailar dom innan terminsstart. Men ja. Jag vill inte avskräcka dig som funderar på att bli en utbytis i Gent, men för mig har det varit sjukt krångligt. Men tror att andra har haft det lite lättare, min struggle är väl del i en större problematik som har med min framtidsångest att göra.

Här är mina slutgiltiga kurser, för den intresserade:

Från fakulteten Economics and business administration
How to create value using websites (3p)
Introduction to human resource management (3p)
Marketing communication and media (6p) 

Från fakulteten Arts and Philosophy
Gender and intersectionality (5p)

Från fakulteten Political and social sciences
Sociology of globalization (5) 

Språk
Dutch (3p)

Japp. Kan berätta lite mer om kurserna en annan gång. Ja, jag går alltså en flamländskakurs. Första lektionen var i torsdags kväll och det var det sjukaste. Detta språk, alltså. Nedan har jag bifogat en snögubbe som sjunger på flamländska, för att illustrera vad jag menar. Det är en karaokeversion, så ni kan sjunga med.

Att lärarens handstil är helt helt obegriplig är också en försvårande faktor. 

 

Vi avslutar med en sedvanlig KROK: Kommer jag bli uppletad och hunted down av svartsjuka tjejen? Är detta det sista ni hör av mig? Kommer jag lära mig diftongerna? Kommer jag börja använda underrubriker i långa inlägg?

DEN SOM LEVER FÅR SE.

PUSS.