Besök på ett bryggeri

I lördags förmiddag var vi på visit på ett bryggeri vid namn Huyghe Brewery. De är mest kända för sin öl Delirium; en golden ale som är rejtad som en av de bästa i världen. Man känner igen den på den karaktäristiska rosa elefanten på flaskan, som nästintill har blivit ett kulturellt fenomen. Går du på ölfestival så kommer du se rosa elefanthattar lite överallt, med eller utan öl i kroppen. 

Bryggeriet grundades 1906 och de har nu skapat som ett ölmuseum som man kan få en guidad tour i, och få se hur det går till när man gör öl.

Först fick vi sätta os i ett rum där de slog på en lite för lång film som handlade om bryggeriets historia och så. Det var kul för att de hade väldigt spännande musik när det inte alls var spännande, typ när de berättade om släktband och årtal. Filmade en illustrativ snutt: 

 

Sedan fick vi en guidad rundtur av en man som bröt ganska starkt på flamländska så jag förstod inte så mycket, men några bilder tog jag i alla fall 

Ingången till bryggeriet.

Planen var att ta en pre och post ölprovningsbild. Det gick sådär då vår före-bild mest ser ut som en efter-bild och då vi glömde att ta en efter-bild. Jaja.

 

 

 

"Här, på bryggeriets finaste ställe, är ni välkomna att ta en gruppbild", sade guiden. När ingen i vår grupp sa ett knyst eller gjorde någon ansats till en gruppbild, upprepade han uppmaningen. Efter en jättelång tystnad fick vi veta att vi tydligen var den första gruppen någonsin som inte ville ta en gruppbild. Jag snabbtog en bild på stället i alla fall. Även om jag tyckte det fanns finare ställen.

Sedan var det dags för ölprovning. Under en timmes tid fick vi obegränsad tillgång till en bardisk där en glad bartender fyllde på våra glas med olika ölsorter. Hahaha, jag hade en tanke om att ta en bild på varje öl och sen visa upp i bloggen. Det var först när jag tog sista bilden som jag kom på att man ju inte ser någon skillnad för att det är samma glas varje gång. Nu gjorde jag iallafall the effort, vilket faktiskt krävde lite disciplin i ölyran,så nu får ni glatt titta igenom bilderna. 

En klassisk elefantöl.Pale blonde, 8,5%. Tänker inte låtsas som att jag är någon ölkännare, och copypastear därför från deras hemsida: "Feels like the sound shot of alcohol is lightning the mouth. In reality the tounge and palate are warmed. The taste is characterized by its roundness. The aftertaste is strong, long-lasting and dry bitter."

Averbode. "Full-mouthed, malty, sweet, with a pleasant hop character thanks to the carfully selected hop varieties. The result is a refreshing, full-mouthed and rather bitter beer, offering an intense moment." 

En bananöl.

En passionsfruktsöl.

Äh, det får räcka så. En snap som trillade in från Lisa när jag senare fick internetanslutning får sammanfatta provningen.

 

 

Vårt glada och alltmer dimmiga ölprovargäng. (Och bilderna ovanför är på glada och alltmer dimmiga Nathalie).

 

Haj!