Kårstyrelsen svarar på kritik om avvecklingsbeslut

Replik. "Det är bättre att vara öppna och ärliga om att viktiga beslut verkställs, än att hålla dem hemliga för våra medlemmar."
Uppsala studentkårs styrelse svarar på S-studenters och F!-studenters kritik.

Oseriöst av S-studenter och FI-studenter

Replik. "Dessvärre är det symptomatiskt för S-studenter och FI-studenter att hellre utmåla allting som en strid mot en halmdocka i form av en ondskefull, nyliberal höger, snarare än att bedriva en seriös kårpolitik," skriver Fredrik Hultman i ett svar på S-studenters och Fi-studenters debattartikel från gårdagen.

Hellre ett bra universitet än ett europeiskt

Replik. "Problemet är att Europauniversitetet i sig är ett dåligt förslag, och att studenterna i själva verket borde göra vad de kan för att stoppa den annalkande katastrofen," skriver Adrian Wennström apropå Ludvig Lundgrens debattartikel i Ergo #7.

Vad hände med interndemokratin?

Debatt. "Handlar det verkligen om en oundviklig nedläggning eller om unga högerpolitiker som vill öva på nedskärningar av gemensamt ägda verksamheter", skriver representanter från S-studenter och Fi-studenter angående morgonens nyhet att Studentbokhandeln ska avvecklas.

En hänsynslös vulgarisering att kalla standarförare för flagghållare

Debatt. Ergo får sig en åthutning efter att ha kallat standarförare för flagghållare: "Att Ergo anser att våra ordval är högtravande säger mer om en okunskap och bristande respekt för allt vår illustra skara står för. Vi kan bara gissa oss till den smärta som vi hade åsamkat redaktionen om vi kallat tidningen Ergo för en simpel serietidning."

Ett Europauniversitet måste passa oss studenter

Debatt. "För att Europauniversitetet ska passa studenterna anser Uppsala studentkår att samarbetet bör utmärkas av ett starkt studentinflytande, en djup integration av forskning i utbildningen samt en öppenhet mot omvärlden," skriver Uppsala studentkårs ordförande Ludvig Lundgren.

US måste ta ställning mot rasism

Debatt. "Sverigedemokraternas värdegrund är i direkt konflikt till Uppsala studentkårs. Det har varit skäl nog för en rad andra organisationer att inte bjuda in dem. Till exempel RFSL, Vårdförbundet och Nobelstiftelsen. Men inte för Uppsala studentkår nuvarande kårledning", skriver representanter för S-studenter, Fi-studenter och Vänsterns studentförbund.

Högre utbildning måste löna sig

Debatt. "Högre utbildning måste i större grad ses som den investering det är. Det krävs reformer för den högre utbildningen framåt", skriver representanter för Centerpartiet och Centerstudenter.

Moderaterna får inte ge vika

Debatt. "Oavsett vad som händer i och efter valet får Moderaterna inte vika ned sig. Moderaterna måste i alla väder stå på sig, och driva sin egen politik", skriver föreningen Heimdals ordförande Arvid Hallén.

Solidaritet för ett starkare samhälle

Debatt. "Det har varit en mandatperiod där politiken gått i rätt riktning. Vi är stolta – men vi är inte nöjda.", skriver representanter för Laboremus.

Syndicate content