"Penisar är inte kränkande"

Kårens jämlikhetsombuds inlägg i förra numret angående en upphittad F.L.I.T.-medalj har väckt reaktioner. "En penis, erigerad eller ej är inte ett dugg kränkande", skriver Linus Olander, och får svar av Anna Olovsdotter Lööv.

Svar på Anna Olovsdotter Löövs artikel i Ergo 3/06:

Anna Olovsdotter Lööv beklagade sig i senaste Ergo över en upphittad medalj varpå en erigerad penis var präglad. Genast slogs det på den stora sexisttrumman och anklagelser om kränkning hängde i luften.
Här har Olovsdotter fel, en penis, erigerad eller ej är inte ett dugg kränkande. Hälften av världens befolkning råkar gå och bära på penisar, och ja tro det om de vill men de allra flesta kan också bli erigerade och det är väl en himla tur.
Jag tycker att företrädare för F.L.I.T. ska hämta sin medalj hos jämlikhetsansvarige och göra det med raka ryggar. Dessutom kan ni ju passa på att tilldela en belöningsmedalj med ert emblem på till Olovsdotter som tack för omhändertagandet.

Linus Olander,
läkarstuderande, Uppsala

Svar:
Kränkningar är subjektiva upplevelser och att du inte upplever medaljen som kränkande är inte relevant i sammanhanget då skälet till att jag har den i min egendom är att någon har upplevt den som just kränkande. Detta är en tolkning av medaljen som även Snerikes nations 1Q gör. Du får självklart, då du inte upplever medaljen som kränkande, ha hur många medaljer med erigerade penisar som helst hemma, men medaljen hör däremot inte hemma i en studentmiljö där alla studenter ska känna sig bekväma och trivas.

Anna Olovsdotter Lööv
jämlikhetsansvarig
Uppsala studentkår