Annons

Var med och påverka


Oavsett om du röstar blankt eller om på ett parti visar du att du vill vara med och stödja kåren i sitt arbete för dig som student, skriver valutskottet.

Fram till den 21a april har du chansen att påverka din studietid i Uppsala. Oavsett om du är på din första eller sista termin har just Du chansen att göra studenternas Uppsala ännu bättre. Hur? Genom att rösta i kårvalet Oavsett om den är blank eller om du röstar på ett parti, visar du genom att votera att du vill vara med och stödja kåren i sitt arbete för Dig som student. Trots denna möjlighet har man gång på gång mött lågt valdeltagande i kårvalet.

“Varför ska jag rösta?” har på något sätt blivit en ständigt återkommande fråga i kårvalet. Vad beror denna fråga egentligen på? Beror den på att kåren inte syns tillräckligt eller för att studentkåren blir tagen för givet? Because they are out there students Studiebevakare som är ute på olika campus för att just Er miljö ska bli bättre. Det internationella buddyprogrammet och Esmeraldaprojektet är bara två saker som studentkåren aktivt sysslar med. Dessa projekt har startats av engagerade människor och hålls levande tack vare deras insatser Gemensam nämnare? Uppsala studentkår

De röstberättigade är så passiva till den grad att man inte ens lägger en blank röst. I år har valutskottet femton stycken utsända valinformatörer som alla arbetar för att valet ska finnas tillgängligt varje vardag under valperioden. Det ska vara lätt att rösta. Demokrati är viktigt, men sedan kårobligatoriet avskaffades verkar det inte längre viktigt för Uppsala studentkårs medlemmar att göra sin röst hörd. nbsp;

Uppsala studentkår kämpar i motvind. Valdeltagandet är lågt och valet genomförs under påsken, kantat med ledigheter. Det är svårt att se det hårda arbete och det engagemang som huset på Övre slottsgatan innehåller om man inte besöker det. Men för att just du ska få möjlighet att rösta finns det massor av människor som lägger ned tid och engagemang för att genomföra ett demokratiskt kårval. För att ge just Dig chansen att förändra. Så ta vara på möjligheten som ges och gör Din röst hörd. Frågan är inte varför du ska rösta, frågan är varför inte?

Valutskottet Uppsala studentkår

Cassandra Andersson,
Ordförande

Malin Rydbom,
Vice ordförande

Helin Ibrahim Osman,
Ledamot


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-07 10:48
"Kostnadsfria mensskydd är ett enkelt och konkret sätt att förenkla vardagen för både studenter och personal", skriver…
2024-03-05 11:31
De slopade examensbevisen har blivit mycket omdiskuterade. Läs student Sofia Carlssons syn på nyheten i denna…
2024-02-19 12:18
Miljöpartiet om fördelarna med vad de kallar ett "Sverigekort", i dagens debattartikel.