Foto: Sandra GunnarssonKondoma meras informatörer.

Sexleksaker för en tight budget

Jag vill hotta upp sexlivet men har inte så mycket pengar. Finns det några sexleksaker jag kan göra själv?

Har du egna funderingar kring sex och samlevnad? Mailakondomamera@us.uu.se och skriv ”Könsligt läge” i ämnesraden. Alla mejl behandlas konfidentiellt och besvaras av Kondoma meras glada informatörer.

 

Här kan du läsa svar på tidigare frågor som inkommit till Könsligt läge:

Ska jag vaccinera mig mot HPV?

Är jag asexuell?

Snusksnack, klamydia och handledarsex

 

Det finns en rad olika sexleksaker som gömmer sig hemma, i såväl kylen som i lådor och hyllor. Ofta är det inte mycket som krävs för att skapa njutning, även om många sexleksakstillverkare verkar vilja få oss att tro det. Något som är viktigt att komma ihåg är att hjärnan är vårt största sexorgan – underskatta inte din egen sexfantasi och lust!

Vill en blanda in något ätbart, antingen själv eller med partners, så är flytande saker ett gott alternativ. Chokladsås går att göra själv eller att köpa, och den kan appliceras på de flesta ställen på kroppen. Var försiktig med könet och dess helslemhinnor bara, vissa kan vara känsliga för ”främmande” vätskor på intima ställen.

Att kyssas med honung/sirap är något som få provat, men som ofta är uppskattat! Häll lite sirap i munnen på någon du vill kyssa och njut.

Ekologisk kokosolja börjar bli allt vanligare hemma i våra skafferier, och det är en produkt som går att använda både som glidmedel, massageolja och återfuktare. Används det som glidmedel i kombination med kondom är det viktigt att tänka på att inte använda oljan tillsammans med en latexkondom, då det kan bryta ner latexet och tunna ut kondomen. Kokosfettet går utmärkt att värma upp lite innan det appliceras på huden, något som kan ge en skön temperatureffekt.

Vill en gå ifrån vätsketräsket finns det andra produkter en kan tillverka. En deodorantflaska med roll-on-topp kan bli en massageflaska. Pilla bort roll-on-kulan (ha tålamod, det går), diska ur flaskan och fyll sedan upp med glidmedel, ekologisk växtolja eller vatten. Deodorantflaskan går att använda på många olika kroppsdelar och även här kan temperaturen på innehållet varieras för att få en ökad effekt. Kallt vatten/olja/glidmedel på varm hud till exempel. Vissa oljor stelnar vid nedkylning så kolla upp detta innan du testar.

Har du en morot hemma så går det att göra spännande saker med den. Se till att ha en tjock morot från början, för att minimera risken att den skulle gå av. Ta sedan en grönsakskniv och karva/tälj en form på den som du tycker om. Se återigen till att försöka hålla den relativt tjock. När du är nöjd med formen är det bara trä på en kondom, glidmedel om en vill, och använda den på önskad plats. Var försiktig med analen då den är trång och moroten kan gå av.

En badboll eller plastpåse kan bli en skön leksak om den ges lite omtanke. Blås upp en badboll, eller annan plastgrej som går att försluta, tills den blir ungefär halvfylld. Ta lite glidmedel runtom plastgrejen och rulla den sedan på kroppen. Den kan också sättas mellan dig själv och en partner - klitoris brukar uppskatta badbollen.

Vill en göra en egen fickfitta kan en trä en plasthandske (med handskens fingrar först) inuti en tom toalettpappersrulle, sätta fast handsken runtomkring med gummiband, applicera lite glidmedel och sedan använda.