"Tjejer kan inte ragga"

Hedvig Öster.

Hedvig Öster är ekonomistudent, och läser just nu en master i management.

I helgen ska hon städa, det vill säga flytta saker från en hög till en annan, och boka en resa till Sri Lanka.

Följ Hedvig på hennes blogg

Jag känner en tjej, vi kan kalla henne Anna. Anna är framåt, rolig, smart och har skitsnyggt hår. Vi brukar gå ut och festa ihop. Det är kul att ha med Anna för hon gör det som inga andra tjejer gör: hon raggar. När resten av tjejerna står i en klunga och pratar med varandra, har Anna försvunnit. Man hittar henne senare när hon leker namnleken med ett nytt gäng grabbar. För er som inte vet vad namnleken innebär, fungerar den så att Anna går fram och säger att hon kan gissa vad alla killarna heter. Sen gissar hon, tills det bli rätt. Spontant låter det ju som en fullständigt idiotisk lek, men, på grund av att resten av tjejerna på plats inte leker någonting alls, blir Annas lek den roligaste. Tyvärr den roligaste, ska väl tilläggas. Att namnleken blir det bästa sämsta alternativet är inte annat än pinsamt för kvinnosläktet. Men det är faktiskt så det är: tjejer kan inte ragga. De flesta tjejer alltså. Anna är ju beviset på undantagen.

Men överlag kan tjejer inte ragga, inte bra i alla fall. Tjejer står liksom bara. När en tjej ser en kille som skulle kunna kvala in som någon form av ”material”, tittar hon på honom ett tag, får kanske till och med ögonkontakt och lyckas glänsa till lite. Han ser henne och hennes blick, tänker ”där är en brud, hon skulle ju kunna säga hej istället för att glo” och övergår sedan till sina polare som faktiskt pratar med honom. Är tjejen riktigt i gasen kanske hon frågar efter en tändare, sen går hon och känner dissad, efter den raggningsinsatsen borde hon fått utdelning!

Det finns ett annat superbra knep som tjejer tar till ibland; när vi ser en snygg kille som står i baren, glider vi upp lite smidigt bakom honom. Sen så står vi där, och glor. Tänker att han borde bjuda oss på en drink. Det gör han, INTE. Jättekonstigt, tycker tjejen. Anna däremot, hon glider snyggt in framför mannen i fråga, säger ”nu dricker vi tequila!” och bjuder honom på en shot. Skulle jag göra en snabb överslagsräkning har Anna alltid minst två nya telefonnummer i mobilen när vi dagen efter ses och äter bakispasta. Så kan vi tjejer komma överens om det här nu, vi får inte några ragg av att bara stå och tindra med ögonen, vi får ingenting över huvud taget om vi inte tar lite plats! Vill du ha något, go get it. 

För övrigt ökade era chanser betydligt sedan en vecka tillbaka. Anna tröttnade nämligen på krograggen, ville börja dejta och signade upp på sig på Badoo. Som personliga intressen angav Anna ”vodka, nudlar, personlig hygien”. Hon har redan en dejt till helgen.