Annons

Hur du hittar din kompis under valborg


När jag firade min första valborg i Uppsala förra året stötte jag på en liten logistisk svårighet – nämligen att det är fullkomligt omöjligt att hitta sin kompis i ekonomikumparken. Gräsmattan där är egentligen inte så stor, men när tusentals studenter slår sig ner på denna plats i en enda stor festivalröra skapas ändå två problem.

För det första är det lättare att hitta en soffplats mitt på dagen på Carolina Rediviva än just sin kompis på en fullproppad mötesplats som nästan helt saknar riktmärken. För det andra är det statistiskt bevisat att all mobilkommunikation för människor mellan tjugo och trettio år är koncentrerad på en area motsvarande en fotbollsplan under denna period. 

Därför tog det två timmars letande, arton missade samtal och trettio olevererade sms innan jag lyckades vada fram genom studenthavet till den lilla picknickfiltsö som tillhörde min kära vän. För att rädda er andra från detta vilsna sökande har jag därför tagit fram tre förslag på alternativa sätt att kommunicera på avstånd under valborgsfestligheterna.

1) Röksignaler.

(Du behöver: pinnar och en brandfilt.)

Om mobilerna ger upp kan man alltid gå tillbaka i historien till mer beprövade sätt att skicka meddelanden. En röksignal är inte beroende av sådana larviga faktorer som överbelastade nätverk. Fördelen med denna metod är att man sig får en alldeles egen valborgsbrasa. Nackdelen är väl att det är olagligt på grund av brandfaran.

2) Vuvuzuela.

(Du behöver: en vuvuzuela.)

Kunde man inte få nog av den där härliga tutan som förbjöds på alla stora sportevenemang efter fotbolls-VM 2010 är valborg ett utmärkt tillfälle för vuvuzuelans comeback. Vid 127 decibel är den lika ljudstark som en jetplansmotor. Vid användning blir man garanterat hittad av sin kompis, eftersom alla inom en radie av hundra meter kommer fly i skräck från denna skoningslösa hörselförstörare.

3) Batmansignaler.

(Du behöver: kvällsmörker och en väldigt dyr strålkastare.)

Mitt sista förslag kräver en senare tid på dygnet och är därför inte nödvändigtvis kopplat till kompissökande i ekonomikumparken. Men att hitta sina vänner på väg till valborgsefterfesten kan vara minst lika svårt. Med denna metod blir du garanterat ruinerad, men vem behöver pengar när man kan kalla på någon genom ett fladdermusmärke i skyn?


Annons

Annons

I helgen ska Viktor leta påskägg i sin kusins trädgård.

Läs mer

2024-03-01 09:23
Eric Axner-Norrman ponerar med sedvanlig humor och precision de olika vetenskapsdisciplinernas inbördes ordning i den…
2024-01-31 08:38
Eric Axner-Norrman skriver om tidsmaskiner och katter gömda i Engelska parken i månadens kåseri.
2023-12-21 12:10
Redaktionen sammanfattar året med Ergo inför årets slut. Vad har hänt sedan nyår egentligen?