Annons

Mitt defekta sällskap


Okej, det är lika bra att jag är ärlig. Berätta något personligt om dig själv står det alltid i tipsspalter, då inger du förtroende och en intressant aura, och det vill man ju. Jag erkänner alltså, jag har en defekt, ett dolt fel. Det är inget fysiskt alltså, eller jo, sådana defekter har jag ju också. Men mina innerlår kan vi diskutera en annan gång. Mitt tillstånd är mer av den icke övergående karaktären. Äsch, jag säger det rakt ut; Jag är introvert. Enligt egen definition innebär det att jag inte anser det vara pest att umgås med mig själv.

Egentligen har jag nog alltid varit introvert. Som ensambarn lärde jag mig snabbt hur många låtsaskompisar som får plats i en uppblåsbar bassäng, och korrekt uppfostrad som jag är kunde jag inte bara be någon av dem gå när ett barn med äkta snor under näsan ville klämma sig ner.

Dock var det inte förrän jag gjorde det 100 procent vetenskapliga psykolgtestet på internet som jag fick min diagnos ”personlighet I – definitiv introvert”, säkerställd. Jag kryssade till exempel i att jag ofta tackar nej till fester, att ett drömförhållande innebär inbyggd tid iväg från min partner och att jag ibland klickar folk för att istället svara med ett kort sms. Jag har bland annat slutat kolla Facebook dagligen sedan de började med den där irriterande funktionen ”läst” i Messenger. Ni vet den som på riktigt betyder ”vad kul att du skriver, jag väljer att inte svara, direkt”, men som för den som räckt ut den sociala mediahanden innebär ett överdramatiskt ”varför hatar du mig?”. Det blir liksom så uppenbart dålig stämning när de jag känner alltid tror att jag avskyr dem. Och det stämmer självklart inte, ibland har jag bara en tillräckligt bra tillvaro på egen hand för att inte konstant behöva blanda in omvärlden.

Det här är ingenting jag skäms över. Och egentligen borde jag inte kalla det en defekt. Troligtvis är det fler än jag som ibland vill ta en paus från folk över lag, som stirrar ner i telefonen för att slippa prata med en ytlig bekant eller går på restaurang själv. Det sistnämnda kanske inte är så vanligt förresten, men det borde det vara. Kan du underhålla dina vänner kan du rimligtvis underhålla dig själv. Introvert ska inte vara ett skällsord, det ska vara det rätta ordet för att trivas och vara nöjd med sin egen tillvaro.


Annons

Annons

TIDIGARE KRÖNIKOR AV HEDVIG ÖSTER

9/5 2014 - nbsp; Håll käften och va lite skön

4/4 2014 - nbsp;Ett för personligt brev

28/2 2014 - nbsp;Killar kan inte handla

24/1 2014 - nbsp;Tid för feminism

6/12 2013 - nbsp;Kan inte offra oss för klicket

8/11 2013 - nbsp;Sagan om den sexiga majskolven

11/10 2013 - nbsp;Alla vill förlora oskulden till James Blunt

13/9 2013 - nbsp;Tjejer kan inte ragga

Läs Hedvigs blogg HÄR

Läs mer

2024-03-01 09:23
Eric Axner-Norrman ponerar med sedvanlig humor och precision de olika vetenskapsdisciplinernas inbördes ordning i den…
2024-01-31 08:38
Eric Axner-Norrman skriver om tidsmaskiner och katter gömda i Engelska parken i månadens kåseri.
2023-12-21 12:10
Redaktionen sammanfattar året med Ergo inför årets slut. Vad har hänt sedan nyår egentligen?