Annons

Att gå och handla i smutsiga mjukisbyxor


Det fler än jag som gör detta. Det är jag tvärsäker på.

Det är dock inte att föredra eftersom du med största sannolikhet kommer att träffa någon du känner, och förmodligen gillar mer än vänskapligt. Det är inte att föredra för att, till skillnad från alla andras mjukiskläder, är dina sönder på de mest opassande ställen. Dessutom underbygger du utan tvekan stereotypen av vad det innebär att vara en ung kvinna när du handlar Ben amp; Jerrys, tamponger och kaffe.

Men i slutändan är det nödvändigt att du värdesätter ditt egna välmående framför andra människors åsikter om dig.

I dagens samhälle är det kanske mer än någonsin viktigt att upprätthålla en viss bild av dig själv utåt. Det börjar med att övertyga din omgivning om hur perfekt ditt liv är. Med hjälp av sociala medier som facebook, instagram och twitter tävlar man i ett livs-maraton där det gäller att se bäst ut, säga de fyndigaste sakerna och fota perfekta bilder på dina måltider. Målet är flawless. Sedan finns det de som strävar efter det motsatta. Att ha det så dåligt som möjligt. Det har nästan blivit en trend att visa hur bristfällig man är som person, där osäkerheten står i fokus. Du ska vara flawsome.

Det är inte alla som har dukat under för detta fenomen. Min kära mamma tänker förmodligen inte på vad hennes arbetskamrater tycker om hennes senaste profilbild. Det centrala för henne är hur långt hon kommit i Farmville eller att fylla mitt nyhetsflöde med bilder på söta kattungar. Men tro mig, om mamma hade haft världen som publik i sina ungdomsdagar och kunnat uttrycka sig med samma frihet hade hon utan tvekan gjort det.

Under en så ömtålig fas av livet som ungdomsåren, tror jag att det är viktigt att få utlopp för sina känslor och att känna sig sedd av världen. Är inte en statusuppdatering på facebook eller twitter då det mest ultimata sättet att fylla de behoven? För all del, visa världen vem du är, men kom ihåg att inte begravas av ångesten som uppstår när du ser din bästa väns snygga kropp längs Barcelonas stränder, eller när du upptäcker hur få som ”gillat” din senaste status. Utanför cybervärlden är vi betydligt fler som gillar varandra.

I alla väder och i alla dar är ditt välmående, inte andras åsikter om dig, det finaste du har. Jag vet inte om jag själv kommit så långt än, det hejdar dock inte mig ifrån att gå hyra en film och köpa lite godis med tovigt hår, osminkat ansikte och min fem år gamla, urtvättade hoodie. Men när Sveriges kanske snyggaste kille möter mig vid kassan och frågar om jag, likt hans syster, drabbats av kräksjukan förbannar jag mig ändå i smyg innan jag går vidare.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-11 11:22
Det här med akademiska överliggare? Eric Axner-Norrman ponerar förändringen i överliggarkulturen i månadens student(i…
2024-03-01 09:23
Eric Axner-Norrman ponerar med sedvanlig humor och precision de olika vetenskapsdisciplinernas inbördes ordning i den…
2024-01-31 08:38
Eric Axner-Norrman skriver om tidsmaskiner och katter gömda i Engelska parken i månadens kåseri.