Stryk stigmat mothårs

Krönika. "Om vi agerar mothårs mot de sociala normerna kan vi sakta men säkert dissekera stigmat." Johanna McCormick om att synliggöra psykisk ohälsa.

Trä-Hitlers upprättelse

När då var nu. "Av alla de rykten som cirkulerade om vår träslöjdslärare var det dock bara ett jag faktiskt fick bekräftat: Trä-Hitler log bara en gång om året.
På sista lektionen innan sommarlovet. "

Vi måste prata om solmustaschen

"På bylinebilden här intill har min proffsiga kollega flyttat ett stycke av min panna till området ovanför munnen. Tyvärr är formatet homo sapiens sapiens ännu inte kompatibelt med Photoshop." Läs mer

Valborg i Uppsala

"Men väderguden som styr allt,
han gjorde så att det blev kallt.
Så ta ditt pick och pack och gå,
ty nya fester väntar då." Läs mer

Vad är väl en bal på nationen?

Mellan matos och medaljer. "Förmodligen blir detta sista gången för mig som nationsengagerad – en termin som klubbverkare räckte mer än väl."

Visdomsord från valborgsgurun

"Tänk om allt blir fel, och det dröjer ett helt ÅR tills du får chansen igen?" Läs mer

Forsränning och finska exporter

"Det ger liksom inte samma tyngd att skriva att Champagnegaloppen introducerades samma år som Markoolio föddes." Läs mer

Drömmen om att vara en människa bland vänner

Krönika. "Jag störtdyker mot marken vid Uppsala kyrkogård och dansar bort som en amerikansk skönhet mot Eko-parken."

Är det dags för revolution?

Krönika. "Valborgsfirandet i Uppsala är däremot en nyare företeelse. Det är resultatet av det kollektiva beslutet att spränga in tre månaders vindrickande, dansande, parkhängande och känslostormande under tre, fyra dygn."

Sommardag med besked

Krönika. "Små öar av hyllningar, som tack för tonerna till vilka vi levt våra liv, och för sångerna vi blivit vuxna till."

Syndicate content