"Jag är min egen lilla bitch"

Fredagskrönika. "Att som vuxen kvinna, med tentor och räkningar och klimathotet att fundera på, gå omkring och tänka VAR 30:E SEKUND på sitt utseende? Illa." Lina Karlsson reflekterar kring det utbredda, men okända, fenomenet habitual body monitoring.

Orimliga mansnormer

Krönika. "Troligen har det inte ens föresvävat honom att det sitter en skygg kissnödig liten man i rummet allra längst in…"

Helig moder med hybris och tvivel

Musik. "Det som ger albumet nerv är hur tvivlen och obekvämheten över rollen hon tilldelats varvas med rader som luktar total hybris. Liksom hos Kanye West skapas en spänning genom en grandios fasad som läcker som ett såll."

Storslagen vemodspop

Musik. "Melodier och sång som ofta för tankarna till barnvisor med texter om vuxna problem och funderingar skapar en suggestiv stämning som känns både tidlös och modern på samma gång."

Storslagen vemodspop

Musik. "Melodier och sång som ofta för tankarna till barnvisor med texter om vuxna problem och funderingar skapar en suggestiv stämning som känns både tidlös och modern på samma gång."

Gripande om gatulivets kaos och misär

Film. "En gång kallades Beirut Medelhavets pärla. Kanske finns där delar som motsvarar epitetets glans, men i Nadine Labakis film Kapernaum dominerar kaos och misär."

Levande indie intar Kalmar

Indiepop. "Makthaverskan är det absolut största indiebandet i Sverige just nu – det är helt otroligt att de vill spela här. Pascal är ett av de bästa livebanden, och så Cat Princess som kommer från Uppsala – alla är helt rätt."
På Kalmar nation laddar man för indie i dagarna tre.

En hypnotiserande paus från vardagstillvaron

"Övergångarna från kall sjukhusmiljö till färgstark cirkus och varma påskliljefält är genomtänkta, färgstarka och hypnotiserande. Att se sig mätt är omöjligt." Läs mer

Ergo testar: Kan man åka elsparkcykel uppför Carolinabacken?

Äventyr. Det kostar pengar och föranledde ett smärre sammanbrott, men när alla bitar väl har fallit på plats är elsparkcykeln ett färdmedel som ger Ergoredaktionen mersmak. Men kan man ta sig hela vägen upp till universitetsbiblioteket?

Allvar är inte samma sak som djup

Film. "Jag tror helt enkelt inte på berättelsen, och det är den värsta upplevelsen man som cineast kan ha i en biosalong." Jonathan Schiess har sett hyllade "Moonlight"-regissören Barry Jenkins senaste film "If Beale Street Could Talk", som genomsyras av ett omotiverat starkt svårmod.

Träningsendorfiner på shuffle

"Det blev istället att jag satte mig upp, betraktade mig själv i spegeln – alldeles nyss en portal in till härliga tillstånd, nu plötsligt narcissismens ”ground zero” - och tänkte: här kan jag inte ligga och trycka metall mot taket." Läs mer

Nytappning konkretiserar hotet i Martinssons dystopi

"En gång sågs atomkriget som självklar fond för Martinsons dystopi, idag är klimathotet en lika självklar bakgrund." Läs mer