Små mästerverk av fyndighet

Musik. "Nu ligger allt fokus på texterna och med två av Sveriges bästa låttextförfattare räcker det gott och väl."

Laddar 70-talet med eufori

Musik. "Även om referenser som Talking Heads och David Bowie är omöjliga att bortse från så bjuder kvintetten på något helt nytt."

Monoton vardag och människor som inte förmår

"Det kapitalistiska och patriarkala förtryck som hela tiden är närvarande är så invävda i den jämngrå ytan att det kan vara svårt att skönja." Läs mer

En sista jävla gång

Krönika. "De är snart färdiga med sina studier och vi vet att detta troligen är sista gången vi upplever en dag som denna tillsammans."

Förföriskt obehag som fastnar

Drivet är verkligen inte smygande, det är spänning från början till slut, både då och nu. Intrigen är skickligt utformad då de tidsskiften som sker är väl utplacerade – dåtid anknyter till nutid och tillsammans utgör det ett genomtänkt samspel som närmar sig sanningen. Läs mer

Magin finns trots spretigheten

"Korta övergångsrepliker skulle kunna göra teaterkonserten till en musikal, en ommöblering av låtarna skulle skapa en logisk ordningsföljd och sjutton olika speglingar av ungdom och liv skulle kunna bli en."
Ergos Madeleine Bergman har sett "Eka över hela staden". Läs mer

Dräp reklamhydran!

"För varje huvud som huggs av växer två nya ut. Dess andedräkt är förgiftad och sprider död runt omkring sig. Den lever inte ensam utan har sällskap av en gigantisk krabba – kusligt lik oss som reklamen riktar sig till." Läs mer

Människosläktet är bäst, fuck the rest

Krönika. "GUD, vilket dåligt samvete vi har! När vi sitter 10 000 meter upp i luften och tittar på senaste Thor samtidigt som vi fullkomligt skiter ur oss koldioxid så skäms vi."

Spännande krim som omtolkar genren

Film. "Ständigt i bild är det Cedergren som befäster den infernaliska nerv med vilken Den skyldige drabbar åskådaren."

Lättsmält ungdomlig eufori

Musik. "Ibland är det lätt att längta efter lite mer substans och svärta, samtidigt är Uppsalabandet antagligen precis det många behöver i tider när hoten om apokalyps duggar tätt."

Mäktig sång som förtär

Musik. "Att lyssna på Uppsalabandet Ordos musik är som att kliva rakt in i en mardröm. Med en tydlig grund i stoner metal och influenser av såväl black metal som blues och 70-talspsykedelia skapar de en otäck ljudbild som på tredje albumet är ännu mer påtaglig än tidigare."

Ett oväntat temperamentsfullt besök

"´Nej men gud!´utbrister hon skräckslaget och smäller igen dörren som jag tydligen hade glömt låsa. Melankolisk hastar även jag ifrån platsen, in på kontoret." Läs mer