Fin balans mellan själamörker och eufori

Musik "Lana Del Ray är en självklar referens, men Ängie har hittat ett helt eget uttryck med en fin balans av själamörker och eufori, som lär ta hennes musik långt utanför landsgränserna. "

Valborg i Uppsala

"Men väderguden som styr allt,
han gjorde så att det blev kallt.
Så ta ditt pick och pack och gå,
ty nya fester väntar då." Läs mer

Vardagsdramatik bakom järnridån

Film. "Vår nya fröken är en anspråkslös men fängslande berättelse om grupptryck, despoti och civilkurage."

En energi som få artister kan mäta sig med

"Det är musik där allt känns bekant och angenämt med sin grund i den amerikanska rocktraditionen, men som ändå har en egensinnig prägel på grund av huvudpersonens självklart lågmälda kraft." Andreas Jakobsson om Stina Wollters debutalbum. Läs mer

För bra för att motstå

"De skildrade konststötarna, berättelsens råmaterial, är realistiska och påhittiga; jag får intrycket att Birk skulle göra sig bra som tjuv." Fredrik Sixtensson recenserar Philip Birks Kyldygnet. Läs mer

Vad är väl en bal på nationen?

Mellan matos och medaljer. "Förmodligen blir detta sista gången för mig som nationsengagerad – en termin som klubbverkare räckte mer än väl."

Visdomsord från valborgsgurun

"Tänk om allt blir fel, och det dröjer ett helt ÅR tills du får chansen igen?" Läs mer

Forsränning och finska exporter

"Det ger liksom inte samma tyngd att skriva att Champagnegaloppen introducerades samma år som Markoolio föddes." Läs mer

Drömmen om att vara en människa bland vänner

Krönika. "Jag störtdyker mot marken vid Uppsala kyrkogård och dansar bort som en amerikansk skönhet mot Eko-parken."

Är det dags för revolution?

Krönika. "Valborgsfirandet i Uppsala är däremot en nyare företeelse. Det är resultatet av det kollektiva beslutet att spränga in tre månaders vindrickande, dansande, parkhängande och känslostormande under tre, fyra dygn."

Sommardag med besked

Krönika. "Små öar av hyllningar, som tack för tonerna till vilka vi levt våra liv, och för sångerna vi blivit vuxna till."

"Ser att du kör med Nikes. Du borde köra med Asics."

Krönika. "Jag pratar om de där männen som tar sig friheten att störa en uppenbart koncentrerad, vilt främmande människa för att leverera ett icke efterfrågat, fullständigt ovidkommande råd som det absolut inte går att ge ett vettigt svar på."