Människosläktet är bäst, fuck the rest

Krönika. "GUD, vilket dåligt samvete vi har! När vi sitter 10 000 meter upp i luften och tittar på senaste Thor samtidigt som vi fullkomligt skiter ur oss koldioxid så skäms vi."

Spännande krim som omtolkar genren

Film. "Ständigt i bild är det Cedergren som befäster den infernaliska nerv med vilken Den skyldige drabbar åskådaren."

Lättsmält ungdomlig eufori

Musik. "Ibland är det lätt att längta efter lite mer substans och svärta, samtidigt är Uppsalabandet antagligen precis det många behöver i tider när hoten om apokalyps duggar tätt."

Mäktig sång som förtär

Musik. "Att lyssna på Uppsalabandet Ordos musik är som att kliva rakt in i en mardröm. Med en tydlig grund i stoner metal och influenser av såväl black metal som blues och 70-talspsykedelia skapar de en otäck ljudbild som på tredje albumet är ännu mer påtaglig än tidigare."

Ett oväntat temperamentsfullt besök

"´Nej men gud!´utbrister hon skräckslaget och smäller igen dörren som jag tydligen hade glömt låsa. Melankolisk hastar även jag ifrån platsen, in på kontoret." Läs mer

Gick du på Ergos aprilskämt?

"Som barn fick man ofta höra att om det var julafton året runt skulle man tröttna. Jag gissar att motsvarande gäller 1 april för journalister." Läs mer

86 400 fyrkantiga sekunder

"Jag har lika stor rätt att vara fyrkantig som du har att vara sådär härligt formlös och fri, tänker jag samtidigt som jag provar 14-kilohantlar till en övning där jag tidigare använt 12-kilohantlar." Läs mer

"Jag är min egen lilla bitch"

Fredagskrönika. "Att som vuxen kvinna, med tentor och räkningar och klimathotet att fundera på, gå omkring och tänka VAR 30:E SEKUND på sitt utseende? Illa." Lina Karlsson reflekterar kring det utbredda, men okända, fenomenet habitual body monitoring.

Orimliga mansnormer

Krönika. "Troligen har det inte ens föresvävat honom att det sitter en skygg kissnödig liten man i rummet allra längst in…"

Helig moder med hybris och tvivel

Musik. "Det som ger albumet nerv är hur tvivlen och obekvämheten över rollen hon tilldelats varvas med rader som luktar total hybris. Liksom hos Kanye West skapas en spänning genom en grandios fasad som läcker som ett såll."

Storslagen vemodspop

Musik. "Melodier och sång som ofta för tankarna till barnvisor med texter om vuxna problem och funderingar skapar en suggestiv stämning som känns både tidlös och modern på samma gång."

Storslagen vemodspop

Musik. "Melodier och sång som ofta för tankarna till barnvisor med texter om vuxna problem och funderingar skapar en suggestiv stämning som känns både tidlös och modern på samma gång."