Vasst så man häpnar

Musik. "Det mest imponerande med Aki är att han genom åren hela tiden fortsatt utvecklats som rappare. Varje släpp innebär en nivåhöjning av texterna."

På väg mot mognare uttryck

Musik. "I dagens politiska klimat behövs Doktor Kosmos mer än någonsin."

Saknar kritisk distans till norska stordrömmar

Film. "Nationalismen framstår som en helt rimlig beståndsdel i Amundsens saga, den får klistra samman en gestalt som annars inte riktigt hänger ihop."

Snyggt, fyndigt och hisnande

Bok. "Birk är fenomenal på att hålla uppe farten i storyn och bygga spänning."

Suggestivt från förövarens perspektiv

Bok. "Som läsare pendlar en mellan att känna avsmak för huvudpersonen, och medkänsla för en människa som förstört inte bara någon annans liv, utan även sitt eget. "

Game of Thrones allra bästa fans

Krönika. "Många oroar sig (med rätta) för IS-återvändarna. Men ingen – inte ens KD! – verkar bry sig om GoT-återvändarna."

Reclaimar livetraditionen

Minifestival. Hur ska du fira att vårterminen är över? Varför inte med musik och parkhäng? Studentradion anordnar gratisfestival i Ekoparken på fredag.

Short story contest 2019

Contest. The theme for this year's short story contest is "apocalypse." The winner will be rewarded with a 2000 kronor gift voucher at Uppsala bokhandel and the winning entry will be published in the first issue of Ergo this upcoming fall. Click the link for further instructions.

Novelltävling 2019

Novelltävling. Nu går Ergos novelltävling av stapeln! I år med tema apokalyps. Klicka på länken för att läsa mer om regler och pris!

Bensinupproret 2.0 är det finaste vår demokrati har

Krönika. "Som ni förstår fanns det en del material för mig som elitist att skratta åt. Pöbeln är rolig helt enkelt. Men någonstans där började jag ändå tänka. Finns det inte något vackert i det här också?"

En snabbkvittens på vår existens

"Facebook och kompani gjorde mig beroende av det där vaga löftet om att det kan ha hänt något på andra sidan inlogget, något som angår mig. Någon kan ha svarat med en gråtskratt-emoji på det där inlägget jag skrev i vegetariangruppen ”Chark är snark”." Läs mer

Små mästerverk av fyndighet

Musik. "Nu ligger allt fokus på texterna och med två av Sveriges bästa låttextförfattare räcker det gott och väl."