Handfasta verktyg för framtiden

Bok "Det som gör boken tidlös är istället att den ger sina läsare konkreta tankeverktyg och tips: så här kan du hantera din omgivning."

Nästan lite väl perfekt

Musik. "Egentligen lite väl snyggt, lite väl perfekt och lite väl tillrättalagt för att sticka ut, men med ett så knäckande bra låtmaterial att det ändå gör det."

Medryckande pop på Mares debut

Musik. "När nu debut-ep:n släpps är de redan ett etablerat liveband med ett fullspäckat konsertschema och den avskalade indieestetiken från de första singlarna har bytts ut mot ett maffigt popsound."

Lysande skådespeleri i kärleksdrama bakom barriärer

Film. ”Lilas flödande dikter kontrasterar effektfullt mot de karga bilderna. De två lysande huvudrollsinnehavarna bidrar med ytterligare lyrik."

Lysande skådespeleri i kärleksdrama bakom barriärer

Film. "Det paradoxala i M är att de enda människor som tycks kommunicera med varandra i detta öde land är de som har reella diagnostiserbara kommunikationsproblem."

Stryk stigmat mothårs

Krönika. "Om vi agerar mothårs mot de sociala normerna kan vi sakta men säkert dissekera stigmat." Johanna McCormick om att synliggöra psykisk ohälsa.

Trä-Hitlers upprättelse

När då var nu. "Av alla de rykten som cirkulerade om vår träslöjdslärare var det dock bara ett jag faktiskt fick bekräftat: Trä-Hitler log bara en gång om året.
På sista lektionen innan sommarlovet. "

Vi måste prata om solmustaschen

"På bylinebilden här intill har min proffsiga kollega flyttat ett stycke av min panna till området ovanför munnen. Tyvärr är formatet homo sapiens sapiens ännu inte kompatibelt med Photoshop." Läs mer

Fin balans mellan själamörker och eufori

Musik "Lana Del Ray är en självklar referens, men Ängie har hittat ett helt eget uttryck med en fin balans av själamörker och eufori, som lär ta hennes musik långt utanför landsgränserna. "

Valborg i Uppsala

"Men väderguden som styr allt,
han gjorde så att det blev kallt.
Så ta ditt pick och pack och gå,
ty nya fester väntar då." Läs mer

Vardagsdramatik bakom järnridån

Film. "Vår nya fröken är en anspråkslös men fängslande berättelse om grupptryck, despoti och civilkurage."