Annons

Det finns att rota i


På en tidningskonferens hos vår lundensiska motsvarighet nyligen berättade en journalist med många års erfarenhet av att granska universitetet för oss om sina bästa knep. Mitt under en diskussion om hur man känner igen en intressant handling i diariet så slinker det ur henne: om jag hade mer tid skulle jag ju verkligen granska arbetsmiljön. Alla i rummet – inklusive Ergoredaktionen – nickar instämmande. Där finns det att rota i.

I vårt arbete utgör de tips som kommer till redaktionen en viktig del. Vi är övertygade om att det skulle kunna komma fler än det gör idag, och en sak som ofta slår oss är hur oroliga de som hör av sig är för att någon ska få reda på att just de har pratat med oss. Av förklarliga skäl, givetvis – inte sällan står saker som forskningsanslag, anställningar och betyg på spel. För att inte tala om personliga relationer.
Kanske behöver detta alltså sägas: Meddelarfriheten är grundlagsskyddad. Man har rätt att kontakta media och berätta om saker som händer, till exempel på ens jobb eller utbildning. Vi på Ergo röjer aldrig en källa, publicerar först efter klartecken från tipsaren och gör vårt yttersta för att skydda hens anonymitet.


Annons

Annons

Läs mer

2022-05-31 10:29
Jag får väl erkänna att jag hade velat “go out with a bang”, som man säger. Sedan blev det inte mycket tid över till…
2021-08-27 09:29
Studenter är väl i regel ingen marginaliserad grupp och jag brukar heller därför inte bry mig nämnvärt när de pekas ut…
2020-04-29 15:33
Väl medveten om att den ena (eller båda?) av dessa två texter kommer att vara “fake news” efter torsdag tänker jag ta…