Annons

På vems bakgård?


Välkomna tillbaka

Jag har saknat er. Först gjorde jag det inte alls – ni vet, det är som när ens kombos plötsligt drar iväg samtidigt: gött. Att alltid ha bott med vänner har fått mig att älska att vara ensam hemma. Ett tag. I ungefär två dagar är det fantastiskt att sjunga högt, ta all plats och vänta med diskberget. Sedan blir det ensamt. Så är det för mig som ickestudent när staden dör i juni. Jag älskar all plats och tystnad som plötsligt blir – men snart blir det ensamt.

Så nu sitter jag här och myser, och har till och med öppnat kontorsfönstret trots att hundratals reccar med rullande högtalare och oförståeliga ramsor (vädjan till nollningsledare: håll en artikulationsövning ) drar förbi utanför. Eller kanske just för att de gör det.

Bostadssituationen får som vanligt sin beskärda del av utrymmet i höstterminens första tidning, och ett ställe det faktiskt byggs på just nu är Kantorsgatan.

Utmärkt, tycker säkert många i de milslånga bostadsköerna, men bland de redan boende i området är det inte bara glädjerop. Grönområdena krymper, ljuset skyms, och bullret har varit påfrestande. Dessutom kommer nbsp; många av de nya hyresrätterna av allt att döma ändå inte bli studentbostäder – och betydligt dyrare än de i resten av området.

På tal om dyra bostäder: I vår bostadsspecial har vi även satt ihop en bostadsbidragsguide som kan ge dig mycket extra klirr i kassan. Alltså: mycket, och det gäller många av er. Det borde vara lika självklart som att söka csn-bidrag, bara gör det.


Annons

Annons

Rättelse: I det tillgänglighetstest av nationerna som redovisades i Ergo 5 står det att Östgöta nationshus inte har någon hiss till övervåningen, vilket inte stämmer. Ergo ber om ursäkt för detta. Hiss till övervåningen finns, liksom en dörröppnare till husets huvudentré, vilket gör Östgöta till en av de bäst tillgänglighetsanpassade nationerna av de som besöktes i Ergos test.

Läs mer

2022-05-31 10:29
Jag får väl erkänna att jag hade velat “go out with a bang”, som man säger. Sedan blev det inte mycket tid över till…
2021-08-27 09:29
Studenter är väl i regel ingen marginaliserad grupp och jag brukar heller därför inte bry mig nämnvärt när de pekas ut…
2020-04-29 15:33
Väl medveten om att den ena (eller båda?) av dessa två texter kommer att vara “fake news” efter torsdag tänker jag ta…