Saknar tidigare textskärpa

Musik. "Nu är det andra svåra albumet avklarat och Nord & Syd visar att dynamiken och känslan för effektiva popslingor är intakt."

Platta livsinsikter på solodebut

Musik. "Där föregångarna lyckas med konststycket att låta skarpa och nonchalanta på samma gång lyckas Herbert Munkhammar mest med det senare. Hans tidigare skarpa raptexter har förbytts i slarvigt hopsatta formuleringar och platta livsinsikter."

Gollumskt och köttigt

Musik. "Haerdsmaelta hade ett egensinnigt och färdigt sound redan från starten, men två år senare har det finslipats ytterligare och singeln Acid Rainbow är så knäckande att den med lätthet skulle kunna fylla ut vilken arena som helst."

Folkmusik utan sentimentalitet

Musik. "Skrömtas egensinniga version av svensk folkmusik passar bäst på scen med en energisk publik, men Skrömtology visar att det är möjligt att föra över liveenergin även till det inspelade formatet."

Ekdahl: ett motgift mot ondska

Musik. "More of the good är precis ett sådant album man behöver som mest när det politiska läget i världen lätt kan få en att känna uppgivenhet."

Spretig uppföljare av Jinder

"Svaret Little Jinder presenterar är ett spretigt album som nästan påminner om ett hiphopmixtape där alla olika infall som uppstått under albumprocessen får vara med." Läs mer

Enkelt, rått och unikt

"Musiken är lika enkel som albumtiteln antyder. Rakt på sak-rock med svenska texter utan krusiduller. Men det är just den där enkelheten och råheten i uttrycket som gör den unik." Läs mer

Skickligt och genreöverskridande

Musik. "Crash Nomada öppnar upp sitt andra, självbetitlade album med att direkt skicka iväg lyssnaren till en musikdimension bortom traditionella gränser. "

Rysningsframkallande röstmagi

Musik. "Men det som framförallt lyfter materialet till imponerande höjder är naturligtvis rösten. Seinabo Sey har en röst som gör magi av varje liten ton. Hon behöver inte ens ta i för att sången ska framkalla behagliga rysningar. "

Förtjänar stort genomslag

Musik. "Genom hela skivan är också grundsoundet och drivet som ger låtarna en tydlig riktning intakt. Ett vackert mörker med vassa konturer och stram produktion som förtjänar ett stort genomslag."

Syndicate content