Folkmusik utan sentimentalitet

Musik. "Skrömtas egensinniga version av svensk folkmusik passar bäst på scen med en energisk publik, men Skrömtology visar att det är möjligt att föra över liveenergin även till det inspelade formatet."

Ekdahl: ett motgift mot ondska

Musik. "More of the good är precis ett sådant album man behöver som mest när det politiska läget i världen lätt kan få en att känna uppgivenhet."

Spretig uppföljare av Jinder

"Svaret Little Jinder presenterar är ett spretigt album som nästan påminner om ett hiphopmixtape där alla olika infall som uppstått under albumprocessen får vara med." Läs mer

Enkelt, rått och unikt

"Musiken är lika enkel som albumtiteln antyder. Rakt på sak-rock med svenska texter utan krusiduller. Men det är just den där enkelheten och råheten i uttrycket som gör den unik." Läs mer

Skickligt och genreöverskridande

Musik. "Crash Nomada öppnar upp sitt andra, självbetitlade album med att direkt skicka iväg lyssnaren till en musikdimension bortom traditionella gränser. "

Rysningsframkallande röstmagi

Musik. "Men det som framförallt lyfter materialet till imponerande höjder är naturligtvis rösten. Seinabo Sey har en röst som gör magi av varje liten ton. Hon behöver inte ens ta i för att sången ska framkalla behagliga rysningar. "

Förtjänar stort genomslag

Musik. "Genom hela skivan är också grundsoundet och drivet som ger låtarna en tydlig riktning intakt. Ett vackert mörker med vassa konturer och stram produktion som förtjänar ett stort genomslag."

En turné som flyter

Rhymes. Fyrisån är både plats för deras turné och namnet på Rhymes nya singel. Vatten är gränslöst och passar därför bra för deras antirasistiska budskap, menar Rhymes.

Hängivenhet och starka låtar

Musik. "Hängivenheten till musiken och livet på vägarna lyser igenom i varje ton på ”Each bend I pass” och det är främst den som gör att The Bland sticker ut."

Genombrott att vänta för Arsadi

Musik. "Att redan två år efter att ha bildats ha ett så färdigt sound som uppsalabandet Arsadi har är ovanligt. Att dessutom lyckas förmedla det så fint som på debut-ep:n ”Vivid colours” är nästan sensationellt."

Syndicate content