Tungvrickande ordtrollare

SpakurLördagen den 14:e(Kafkotiska Inspelningar)GGGG

Titeln Lördagen den 14:e slår fast att det klassiska otursdatumet har gått över i en ny dag. I albumkonvolutet skriver Uppsalarapparen Spakur bland annat att det ett tag kändes som att skapandeprocessen var ett enda långt otursmoment. Eftersom skivan tagit fem år att slutföra betyder det en hel del otur. Men det resulterade i alla fall i en skiva, som visserligen är ganska ojämn, men övervägande stark.
Tillsammans med DJ Lo-kut har Spakur gått den enda rätta vägen för en tungvrickande ordtrollare och låtit texterna stå i förgrunden. De elektronikadoftande beatsen är ofta minimalistiska och lindar in rapparen i bohemiskt trassliga ljudmattor, utan att ställa sig i vägen.
Då och då hotar det att bli för mycket av Spakurs intensiva rap på en gång, men det räddas oftast upp av gästartister. Bland annat medverkar Dag Thelander, Kung Henry och Las Palmas på höjdpunkterna Folk är idioter, Misantropi och Mjukost.
På skivans bästa låt, Rapparen Tornado, visar dock Spakur ensam att han som textförfattare kan vända ut och in och bak och fram på det mesta och de flesta.