Annons
På ”Stora fötter stora skor” blandas rader om att fundera på hur livet blev med texter om att fingerpulla i Villa Villerkulla och göra helikoptern med barnselen på.
Foto: Gustav Modeer Wiking

Konceptet intakt


Maskinen
Stora fötter stora skor ep
(Goldenbest)

I Maskinen hittade Uppsalasonen Herbert ”Afasi” Munkhammar från Afasi amp; Filthy och Frej Larsson från Slagsmålsklubben ett perfekt motor för kreativiteten. Receptet var påhittiga produktioner som låg i framkanten av den elektroniska musikutvecklingen och texter som var så korkade att de blev smarta, som ”Alla som inte dansar (är våldtäktsmän)”.

Åtta år efter starten är konceptet i stort sett intakt, även om lite mer allvarliga och eftertänksamma texter smugit sig in här och där, som på ”Får man hälsa”. På ”Stora fötter stora skor” blandas rader om att fundera på hur livet blev med texter om att fingerpulla i Villa Villerkulla och göra helikoptern med barnselen på.
Det som början var ett sidoprojekt har blivit huvudsyssla och så länge de fortsätter leverera finns det inget att invända mot det. Just nu blir allt Maskinen rör vid till guld.


Annons

Annons

Läs mer

2023-04-14 11:36
ARSADI Introspections (EP)
2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…