Annons
Uppsalabandet Among Lynx kallar sin genre för nyblues: samtidigt som de står stadigt i traditionen bryter musiken ganska radikalt mot den blues man är van att höra.
Foto: Jakob Brandt

Fruktbart recept


Among Lynx
Among Lynx
(Egen utgivning)
EEE

Uppsalabandet Among Lynx har hittat ett fruktbart musikrecept genom att blanda klassik blues, med rock och americana. Själva kallar de konceptet för nyblues och det är ganska träffande. Samtidigt som de står stadigt i traditionen bryter musiken ganska radikalt mot den blues man är van att höra.

Sångaren Evami Ringqvist har en röst som klarar av att både förmedla tunga bluesbottnar och metalljudande utflykter. Som band fixar Among Lynx fint med att spela ihop materialet på debut-ep:n till fem starka spår som gör sitt jobb.

Vad som saknas är en produktion som lyfter låtarna till den nivå de förtjänar att ligga på. Det finns en poäng med enkelhet, men inte när det låter enkelt för att något saknas. Med fylligare och framförallt skitigare sound kan Among Lynx snart ta steget upp till att bli den svenska bluesscenens intressantaste band.


Annons

Annons

Läs mer

2023-04-14 11:36
ARSADI Introspections (EP)
2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…