Annons
Det är sällsynt att okända låtar som bandet aldrig tidigare spelat för publik kan greppa tag i människor på det där sättet att de själva kan sjunga med i melodin.
Foto: David Rydell

Arenarock i nationsformat


Rhymes omvandlar klubb Valvet till en stadion under deras spelning på Östgöta nation 22 mars. David Rydell var där och såg bandet ta lokalen med storm.

Den 29:e april gästas Festikvalborg på Östgöta Nation av Little Jinder, The Radio Dept. och hemmabandet Rhymes för en oförglömlig kväll. Nu två månader tidigare står jag i katakomberna under nationen precis när bandet gör sig redo för en spelning på klubb Valvet. En diskussion mellan basisten Oscar och trummisen Adam tar vid om byggnadens fundament och fläktsystem - vuxenpoäng eller en noga kalkylerad plan över hur bandet ska spränga hela stället i luften. För det är exakt vad de gör fem minuter senare.

När spelningen börjar står två tappra själar ensamma framför scenen. På en tre minuter har bandet snärjt till sig lokalens uppmärksamhet och det var längesen jag såg människor så raskt springa mot en scen på en klubbspelning. Bandet höjer tempot ytterligare med första singeln Drama och Tomas sjunger Take my soul och ger sig ut och vandrar i publiken och väver in dem i kvällens upplevelse med mikrofon och kabel som nål och tråd. Han sa tidigare i en intervju att hans hjärta brinner för arenarock och visst lyckas han omvandla nationen till en stadion. Gitarristen Erik spelar ett gitarrsolo för att hedra rockens stamfader Chuck Berry som gick bort några dagar tidigare och ackompanjeras av trummor och bas som galopperar över ett inbjudande indiepop-landskap som fångar ungdomens odödlighet. Det är sällsynt att okända låtar som bandet aldrig tidigare spelat för publik kan greppa tag i människor på det där sättet att de själva kan sjunga med i melodin.
Spelningen närmar sig slutet. No Brakes går igång - precis som i verkliga livet skriker Tomas samtidigt som kristallkronorna gungar. Livet flyter på som Fyrisån utanför i det verkliga livet och väntar spänt på Festikvalborg på ÖG.


Annons

Annons

Läs mer

2023-04-14 11:36
ARSADI Introspections (EP)
2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…