Photo / bildbyline: Angelica Klang. Grooming: Carolina FlodellMed ”Dom som aldrig snack” fullbordas Uppsalaproducenten Viktor Axs ep-trilogi, som började med ”Dom som aldrig hör” och ”Dom som aldrig ser” 2015.

Produktion med fingertoppskänsla

Viktor Ax
Dom som aldrig snack ep
(Universal/Svenska inspelningar)

Med ”Dom som aldrig snack” fullbordas Uppsalaproducenten Viktor Axs ep-trilogi, som började med ”Dom som aldrig hör” och ”Dom som aldrig ser” 2015. Grundidén är hiphop som är mörkare och skitigare än det mesta som tidigare släppts på svenska. Lyssnar man på alla delarna i ett svep blir det ett album som spretar en del, men hålls samman av Viktor Axs originella beats.
På ”Dom som aldrig snack” står artister som Abidaz, Mwuana, Dani M och Rawa för sång och rap. Vanligtvis är producentalbum ojämna historier för att deras främsta funktion är att visa upp allt producenten kan för att generera framtida jobb. Viktor Ax ingång är en annan. Han vill göra en så bra helhet som möjligt, vilket är betydligt roligare för vanliga lyssnare.

Mängden olika gästartister ger en viss ojämnhet, men Ax produktioner håller ihop allt snyggt och fingertoppskänslan i valet av gäster är uppenbar. ”Dom som aldrig...”- trilogin har få svaga punkter och Viktor Axs position som en av landets största producenter är ohotad.