Modern och självsäker skräll

Junior Natural
Militant
(Taxi Records)

Foto: Taxi tabou”Militant” är ett album som blandar klassisk rootsreggae, ny dub och låter både klassiskt och modernt på samma gång.

För tio år sedan debuterade den då tolvåriga Junior Natural på Uppsala Reggaefestival. Samma år släppte han sin debutsingel ”Number 1 girl” och vägen mot toppen såg spikrak ut. Men strul med bland annat en skivbolagskonkurs gjorde att det första tänkta albumet aldrig blev av. När Teo Lindström nu till slut albumdebuterar gör han det med en skräll. En ovanligt färdig artist, med den legendariska jamaicanska producentduon Sly & Robbie (som producerat de flesta stora artisterna inom reggae och artister som Bob Dylan, The Rolling Stones och Sting) bakom spakarna.

”Militant” är ett album som blandar klassisk rootsreggae, ny dub och låter både klassiskt och modernt på samma gång. Junior Natural sjunger med en självsäkerhet hos en världsstjärna och bjuder på hela registret från toast till skönsång med fullt fokus rakt igenom. I en intervju jämför producenterna Junior Natural med en tidig Michael Rose och att Uppsalaartisten har en liknande karriär framför sig känns långt ifrån omöjligt.