Annons

C-uppsatsen fick över 14 000 nedladdningar


Studenten Martin Walian blev glatt överraskad när han kollade nedladdningsstatistiken för sin c-uppsats;
– Jag var övertygad om att jag hade sett fel, men sedan förstod jag att det var the real shit.

I juni 2013 lämnade Martin Walian och Ruben Christensen in sin gemensamt skrivna c-uppsats på Uppsala universitets företagsekonomiska institution. Till grund för uppsatsen låg en jämförande studie av arbetssökande personers syn på arbetsmarknaden i Sverige och Kanada.
– Fokus låg på huruvida minoritetsgrupper anser att arbetsmarknaden är öppen eller stängd för dem. Vår professor menar att det är ett väldigt aktuellt ämne som kommer att få mer och mer uppmärksamhet i politiska och ekonomiska sammanhang, säger Martin Walian som just påbörjat en masterutbildning.

Att frågan är aktuell blev helt tydligt när Martin Walian för ungefär två månader sedan kollade upp hur många personer som hade laddat ner uppsatsen från DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet).
– Den hade fått över 14 000 nedladdningar på ungefär ett år. Vi tänkte att det måste ha blivit något fel först, de andra i vår grupp hade fått typ 200-300 nedladdningar, med det visade sig att statistiken stämde.

Uppsatsen ligger just nu på plats nummer 40 över de mest nedladdade fulltexterna på DiVA.
– Vi vet inte riktigt vilka som har laddat ner den, men texten ligger öppen för hela världen och det verkar som att mycket av trafiken har kommit externt från till exempel google.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…