Annons

Studenterna presterar bättre


Ny statistik från Universitetskanslerämbetet (UKÄ) visar att studenterna i högre utsträckning tar sina poäng på universitetet. Och allra bäst presterar kvinnor.

För andra året i rad presterar studenterna bättre, enligt UKÄ:s senaste siffror. Läsåret 2011-2012 tog studenterna totalt 80,5 procent av de poäng de varit registrerade för inom fyra terminer, vilket är något högre än mätningen från läsåret innan.
– Resultatet innebär att de senaste årens trend med svagt sjunkande prestationsgrader har vänt, säger ansvarig utredare Håkan Andersson i ett pressmeddelande.

Mest ökar prestationsgraden på fristående kurser på distans med 2 procentenheter. Just fristående kurser på distans har sedan länge haft den lägsta prestationsgraden av alla studieformer.

Allra bäst presterar kvinnliga studenter med 83 procent tagna poäng, jämfört med männens 77 procent. Siffrorna visar också att kvinnorna presterar bäst oavsett studieform, men att skillnaderna mellan kvinnor och män ökar vid program på distans, med 13 procentenheter. Detta att jämföra med campusbaserad utbildning för program och kurser med 6 procentenheters skillnad. På konstnärliga program på campus var skillnaden 2 procentenheter.

Högst presterar studenter på yrkesexamensprogram inom medicin och vård och omsorg. nbsp;


Annons

Annons

STATISTIKEN

Läs hela underlaget från UKÄ HÄR.

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…