Annons
Alkoholsmart studenthäng ska främjas i initiativet Bästa festen .
Foto: Ida Nordenhem / arkiv

V-Dala jobbar för alkoholfria alternativ


V-Dala är en av de nationer och studentkårer i Sverige som gått med i satsningen ”Bästa festen”, som syftar till att skapa ett studentliv där alkohol kan finnas med, men inte står i fokus.

Det är Sveriges förenade studentkårer (SFS) och Systembolagets dotterbolag IQ som driver Bästa festen. Nio nationer och kårer runt om i landet medverkar i satsningen, varav V-Dala är hittills den enda i Uppsala.

Att vara med i Bästa festen innebär att nationen och de andra deltagarna i satsningen ska träffas och arbeta med att hitta nya metoder för att arrangera så kallade ”alkoholsmarta” pubar, klubbar, baler, sittningar och andra festliga evenemang, där alkoholen inte står i fokus. Det innebär bland annat att ta fram bra alkoholfria alternativ att servera. Därtill ska nationen arbeta med att kartlägga alkoholkulturen och ta fram policys och handlingsplaner som rör sociala evenemang och alkohol.
– Fester där alkohol kan finnas med men inte står i centrum är roliga nbsp;för fler. Vi är glada att studentkårer och nationer runt om i landet vill ta tag i problemet och arbeta med sin alkoholkultur, säger SFS ordförande nbsp;Rebecka Stenkvist.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…