Rättegång inledd mot Mälardalens högskola

Rättegång inledd.

Den amerikanska studenten Connie Dickinson påbörjade hösten 2011 utbildningen Analytical Finance vid Mälardalens Högskola för vilken hon betalade drygt 180 000 kronor. Efter två år hoppade hon dock av utbildningen efter att Universitetskanslersämbetet – som har i uppgift att granska Sveriges högskoleutbildningar och pröva deras examenstillstånd – underkände den på fyra av fem punkter. När hon krävde att få tillbaka den avgift hon betalat sa Mälardalens högskola nej och menade att det inte finns något lagstöd för återbetalning av avgifter som de tagit emot.
För ungefär ett år sedan valde Connie Dickinson därför att stämma Mälardalens högskola med Centrum för rättvisa i ryggen och den 17 maj i år inleddes rättegången i Västmanlands tingsrätt.
– …vi hoppas att det kan bli en tydlig signal på att enskilda studenter inte står rättslösa. Det kan betyda att vi får klarhet i att om staten säljer en undermålig tjänst så blir det återbetalningsskyldiga, säger Clarence Crawfoord, vd på Centrum för rättvisa, till SVT Västmanland.
Detta är första gången frågan om återbetalning prövas i domstol.