Annons
Vem får gå på plankan? En doktorand tycker att hans universitet diskriminerar honom när de inte låter honom disputera klädd som pirat.
Foto: Wikimedia commons/ Jean Leon Jerome Ferris

Nej till piratdräkt vid disputation


Michael Afanasyev hänvisade till sin religion när han krävde att få försvara sin avhandling klädd som pirat. Hans nederländska lärosäte lät sig dock inte övertygas.

38-årige Michael Afanasyev tycker att han i egenskap av präst i Det flygande spagetthimonstrets kyrka borde ha rätt att vara klädd som pirat närhan försvarar sin avhandling i geohydrologi. Enligt hans religion ”Pastafarianismen” beror global uppvärmning och diverse naturkatastrofer på att piraterna i världen blir färre.

Hans lärosäte, Technische Universiteit Delft i Nederländerna, har dock sagt nej. Michael Afanasyev menar att det rör sig om diskriminering. Tidigare har han kämpat för – och vunnit – rätten att bära durkslag på sitt israeliska pass. Technische Universiteit Delft har ännu inte gjort något offentligt uttalande i frågan. Det rapporterar Study International.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…