Annons

Universitetet släpper in partierna


De politiska partierna får sprida sin information inne på Uppsala universitets campus de två sista veckorna före valet. De måste dock söka tillstånd, vilket beviljas om partiernas besök inte krockar med universitetets egen verksamhet.


– Det här är orsaken till att vi endast tillåter partierna att komma de två sista veckorna före valet. Höstterminen startar den 30 augusti och den första veckan är vårt eget schema för studenterna redan fullspäckat, säger kommunikationsdirektör Pernilla Björk i ett pressmeddelande.


Frågan aktualiserades när de politiska studentförbunden på DN Debatt den 24 augusti krävde att bli insläppta och få sprida information på samma villkor som andra studentföreningar. Vår kritik grundar sig på det faktum att vi gång på gång, under såväl valrörelser som mellanvalsperioder, nekats tillträde till universitet och högskolor utifrån osakliga grunder , skriver de.
Uppsala universitet känner inte igen sig i kritiken. Det aktuella beslutet att släppa in politiska studentföreningar under valrörelsens två sista veckor gäller universitetets allmänna utrymmen. Undervisningslokalerna nbsp; får i enlighet med högskoleförordningen användas även vid andra tider av demokratiskt uppbyggda studentföreningar för medlemssammankomster, påpekar universitetet.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…