Annons
Eva Åkesson har studenternas stöd.
Foto: Hanna Ullman/arkiv

Studenternas stöd värmer i hjärtat


Vice rektorerna kräver hennes avgång. Men studentkårerna ger rektor Eva Åkesson sitt stöd. ”Blir både glad och stolt. Det värmer i hjärtat”, säger hon till Ergo.

En skrivelse, undertecknad vice rektorerna, samt dekaner från flera fakulteter vid universitetet, har lämnats in till universitetsstyrelsen med krav om rektors avgång.

När Ergo ringer upp vice rektor Margaretha Fahlgren bekräftar hon detta. Hon menar att det är svårt att ge en samlad bild av kritiken.
– Det handlar om att vi har olika syn på ledning och styrning av universitetet, samt personliga egenskaper och lämplighet, säger hon.

Ergo har även varit i kontakt med rektor Eva Åkesson. Hon berättar att hon fått ta del av kritiken i slutet av förra året.

Vad säger du om det som framförts under dagen?
– Man ska lyssna på kritiken och ta den på största allvar. Första gången jag fick höra det här var i december. Sedan dess har jag jobbat på att hitta konstruktiva lösningar.

Studentkårerna i Uppsala, samt doktorandnämnden, har gått ut med att de har förtroende för dig. Hur ser du på det?
– Jag blir både glad och stolt över att ha Uppsalastudenternas stöd. Det värmer i hjärtat. Redan i mitt programtal talade jag om att studenterna är framtiden. Just studentfrågor har alltid varit viktiga för mig, säger Eva Åkesson.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…