Annons

Vänsterstudenter skippar debatt


En chans för kårpartierna att säga sitt. Men Vänsterns studentförbund kommer inte att delta i årets kårvalsdebatt.

På onsdagskvällen är det dags för den årliga kårvalsdebatten. Men liksom tidigare år är inte alla partier representerade. Den här gången är det Vänsterns studentförbund som inte dyker upp.

Partiets ombud och förstanamn, Miranda Cox, menar att det handlar om prioriteringar.
– Dels är intresset ganska lågt för debatten, tidigare har det mest varit aktiva inom kåren som gått på den. Dels handlar det om en prioriteringsfråga. Nu har vi mycket bokbord på campus och möter studenterna på det sättet i stället, säger Miranda Cox.

Tror du att folk upplever er som oengagerade?
– Det är klart det säkert finns de som kan uppfatta det så. Samtidigt när vi är så synliga på campus med bokbord och annat tror jag snarare det är tvärtom. Jag är övertygad om att vi träffat fler studenter på campus i dag än vad som skulle ha sett oss på debatten.

I förra årets kårvalsdebatt deltog inte Fi-studenter. Med facit i hand var det inte direkt något som påverkade dem negativt, då de gick framåt i valet och blev näst största parti i fullmäktige. nbsp;Så frågan är om Vänsterns studentförbund ser det som en taktik att inte delta?
– (skratt) Om vi ändå vore så smarta. Nej, det här handlar som sagt om prioriteringar. Hade vi haft möjlighet att vara med hade vi varit det.


Annons

Annons

DE DELTAR

Fem av sex partier är representerade i årets debatt, som äger rum i Ekonomikum, hörsal 3, klockan 18.15-19.30. Följande personer deltar:

Jonas Andersson, S-studenter
Gustav Sundell, Uppsala universitets studenter
Sabina Karvo, Gröna studenter
Michael Holtorf, Allians för kåren
Sara Häggdahl, Fi-studenter nbsp;

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…