Annons

Ny kansler utsedd


På onsdagsmorgonen presenterade utbildningsminister Jan Björklund den som blir ny universitetskansler och chef för Universitetskanslersämbetet.

Harriet Wallberg blir ny universitetskansler och chef för Universitetskanslersämbetet. Hon tar över efter Lars Haikola. Harriet Wallberg är professor i fysiologi och har tidigare varit rektor för Karolinska institutet, KI, fram till 2013. Hon är också ledamot i Nobelförsamlingen vid KI.

– Hon är en av våra främsta akademiska ledare i Sverige. Jag är glad att hon tackat ja till att bli utnämnd till universitetskansler, säger Jan Björklund, på onsdagens pressträff.

På pressträffen tackade hon för förtroende:

– Jag vill tacka för det förtroende jag fått. Det är ett spännande och roligt och framför allt väldigt viktigt uppdrag.

Harriet Wallberg tillträder sitt nya uppdrag 1 juni 2014. Universitetskanslerns uppgift är att granska, inspektera och särkershetsställa kvaliteteten av högre utbildning. nbsp;

Harriet Wallberg fick den 8 april regeringens uppdrag att utreda hur systemet för kvalitetssäkring av högre utbildning kan utvecklas. Det ska redovisas 1 december 2014. Den avgående kanslern Lars Haikola har försvarat det av många andra kritiserade kvalitetssäkringssystemet som regeringen nu utreder.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-24 09:53
Verksamhetsårets sista fullmäktigesammanträde innan konstituerande fullmäktige bjuder på oklar stämning, långa…
2024-04-21 19:55
Ikväll klockan 20.00 stängde röstningen för Kårvalet 2024. Ta del av resultatet nedan. 
2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…