Annons

Nollningsskandaler vi minns


Manliga strippor på Göteborgs universitet
Under en fest för de nya studenterna på Göteborgs universitet 2003 uppträdde sex manliga tandläkarstudenter som strippor. De kallade sig ”Borrsvängarne” och de linne och kalsonger de hade på sig under början av uppträdandet åkte enligt utsago av under extranumret och lämnade bara ett litet klädesplagg kvar. Kårordföranden försvarade uppträdandet som hade blivit något av en tradition och hoppades att showen skulle upprepas igen året därpå.
Källa

nbsp;

Juristernas kränkande spex
Höstterminen 2003 anordnade Juridiska föreningen i Uppsala ett spex för de nyanlända reccarna som hade grovt sexistiska och homofobiska inslag. I manuskriptet fanns bland annat meningar som ”Om hon bara särar allt hon kan, ska jag visa upp en riktig man” och homosexuella män ombads i pjäsen att ”dra åt helvete.” Den dåvarande rektorn, Bo Sundqvist, och ordförande för Juridicums jämställdhetsgrupp, Maria Pedersen, beklagade händelserna. Juridiska föreningen bad i efterhand om ursäkt.
Källa

nbsp;

Systemvetarnas fiskspäkning
I september 2012 uppmanades Uppsala systemvetares reccar att stå på knä på allmän plats med en rå rödspätta i munnen för att sedan daska den i huvudet på sig själva. En anrik tradition, menade systemvetarnas dåvarande ordförande. Aktiviteten är dock numera inte kvar i systemvetarnas nollningsprogram.
Källa

nbsp;

Umeåstudenternas supande
Under förra höstens studentmottagning vid Umeå universitet söp studenterna så mycket att verksamhetschefen för Västerbottens akutsjukvård gick ut i Västerbottens-Kuriren och uppmanade universitetet att lägga ner nollningen. Han menade att det var en förlegad tradition. En fredagskväll under nollningsperioden kom 30-40 personer in till akutmottagningen sedan de druckit för mycket alkohol. Dåvarande ordförande i Umeå studenkår uppgav till studenttidningen Vertex att man skulle undersöka orsakerna bakom det hårda supandet.
Källa


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…