Annons
Agnes Stenbom, chefredaktör på Reversen.
Foto: Uppsalaekonomerna

Ekonomernas tidning dubbelprisad


Uppsalaekonomernas tidning Reversen rodde hem priserna Bästa tidning och Bästa layout på årets tidningsgala för studenttidningar.

Chefredaktör på Reversen, Agnes Stenbom och flera med henne lägger ner tid på tidningen i stort sett varje dag vid sidan om studierna. På förra veckans Tidningsgala, anordnad av Tidningskonventet (se faktaruta), tog Reversen hem både det kanske tyngsta priset Bästa tidning och Bästa layout.
– Det känns jätteroligt nbsp;Att jobba med en studenttidning är väldigt roligt, men man får kanske inte alltid lika mycket erkännande som egot hade önskat. Det känns nbsp;därför lite extra kul att de uppmärksammar oss på Tidningsgalan, säger Agnes Stenbom.

Det är tidningen Journalistens chefredaktör Helena Giertta som suttit som jury för priset Bästa tidning, och bara det känns stort, berättar Agnes Stenbom.
– Det är häftigt att någon som vet vad de håller på med både läser och väljer oss. Priset väger tungt eftersom att jag och många i redaktionen ser upp till henne.

I motiveringen till priset står att tidningen är väl anpassad till sin läsargrupp och det är något som redaktionsledningen arbetat mycket med under hösten.
– Vi har arbetat för att tidningen ska komma tillbaka till att vara en studenttidning, vi har svävat ut lite föregående terminer. Nu i höst har vi lagt större fokus på att vi faktiskt är ekonomer, på Ekonomikum och i Uppsala i stort. Vi har försökt knyta allt till det lokala, något som har bidragit både till att skribenterna har kunnat skapa roliga texter och att läsarna har kunnat ta dem till sig på ett naturligt sätt.

Något bättre avslut som chefredaktör kunde Agnes Stenbom kanske inte få, efter jul tillträder hon nämligen posten som ny ordförande för Tidningskonventet.
– Det ska bli superkul Vi på Reversen har fått väldigt mycket från Tidningskonventet och det ska bli roligt att få bidra till diskussionsforumet som ordförande, säger Agnes Stenbom.


Annons

Annons

TIDNINGSKONVENTET

Är en plattform för idéutbyte mellan de olika studenttidningarna i Uppsala, nations- och föreningstidningar, med syfte att ge stöd och inspiration för tidningsverksamheten. Tidningskonventet är ett underkonvent till Kuratorskonventet som är ett samarbetsorgan för de tretton studentnationerna.

Tidningsgalan hålls en gång per termin, år den 12 november på Värmlands nation.

ALLA VINNARE

Bästa nytänk: Norrlands varjehanda

Bästa illustration: Aktuellt, Maya Blomberg

Bästa foto: Tydningen, Emma Hartvig

Bästa layout: Reversen, Poya Ataei

Bästa personliga text: Aktuellt, Allt som skett har lett mig hit av Evenlina Sjöblom

Bästa omslag: Tydningen, tema Mamma

Bästa reportage: Uttryck, Botswana -problably the fastest growing economy in the world av Sarah Bitamazire

Bästa tidning: Reversen

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…