Annons
Henrik Ottosson, Simon Almersved, Jonathan Hansen och William Areflykt ser fram emot en go natt i tältet. Imorgon bitti släpps biljetterna till Orphei drängars Caprice. Övriga fyra i tältet var på vift när Ergo kom förbi.
Foto: Jenny Lagensjö

Yngst och först i biljettkön


Den långa traditionen att campa i kö för att få biljetter till manskören Orphei Drängars adventskonsert är inne på sista året. Längst fram i kön hittar vi ett gäng gymnasiekillar från Skara.

Det är en lång upsaliensisk tradition som nu är inne på sista året. Nästa år kommer biljetterna till julkonserten Caprice att ske enbart via nätet. Trökigt kommenterar William Areflykt, gymnasist från Skara. Men varför är de unga västgötarna så intresserade av en julkonsert i Uppsala?
– Vi är också en manskör, eller ja, pojkkör då kanske. Och det är en tradition i kören att vi åker hit och står först i kön, säger William Areflykt, ordförande för manskören från Katedralsskolan i Skara.

Bakom Skarakörens tält står ytterligare sju tält uppslagna. Stämningen i kön är god och några har tänt marschaller och slagit upp solstolar att sitta i. Åtta stycken från kören åker varje år och köar för biljetterna åt alla sångarna. Platser som lottas ut, och intresset för att köa är stort bland de 36 medlemmarna. Ingen verkar bry sig särskilt mycket om att temperaturen har krupit ner till cirka fyra plusgrader och duggregnet slår tätt.
– Vi är lyckligt lottade, skojar Henrik Ottosson.

Gillar ni Orpehi Drängar då?
– Ja, alltså vi är ju inga Justin Bieber-fans direkt, men vi sjunger många sånger i vår kör som de också sjunger, och det är mäktigt att höra hur det SKA låta, säger William Areflykt.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…