Annons
– Det är en onödig kostnad och slöseri på resurser för både nationen och brandkåren. Det är pengar som vi bara slänger i sjön, säger Jonas Tilling, tredjekurator på Snerikes nation.
Foto: Therese Jansson

Falskt brandlarm tvingade nation att stänga


Gårdagens tisdagsklubb på Snerikes nation blev tvungen att utrymmas redan klockan halv tolv sedan någon tryckt på brandlarmet. Eftersom det inte var första gången den här terminen, beslutade man att stänga klubben.

Runt klockan 23.30 under tisdagskvällen var det någon som valde att krossa glaset och trycka på brandlarmet inne på Snerikes nation. Eftersom brandlarmet är direkt kopplat till räddningstjänsten, kallades den ut och lokalen tvingades utrymmas. Och det är inte första gången det händer.

– Det hände en gång förra veckan, och igår var nu tredje gången den här terminen. Vanligtvis brukar vi inte stänga, men igår gjorde vi det eftersom det hände igen på så kort varsel, säger Jonas Tilling, tredjekurator på Snerikes nation.

Förutom förlorade intäkter under resten av kvällen, blir ett falsklarm också ganska kostsamt för nationen.

– Det är en onödig kostnad och slöseri på resurser för både nationen och brandkåren. Det är pengar som vi bara slänger i sjön. Det är också väldigt tråkigt för både gäster och nationen att behöva ta beslutet att stänga, säger Jonas Tilling.

Nu håller de på och diskuterar om de måste flytta knapparna. Samtidigt är det inte någonting de vill göra ifall att olyckan skulle vara framme på riktigt.

– Nationen kommer att vidta åtgärder för att undvika att det ska hända igen, säger han.

nbsp;

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…