Annons
Glädjerus i gräset.
Foto: Jan Soja

Läkarna toppar laget


Imorgon är det dags för årliga tävlingen Medicinar-SM. Läkarstudenter från hela Sverige tävlar i sex olika grenar och avslutar så klart tävlingarna med en bankett av rang. I år är Medicinska föreningen i Uppsala (MIFU) arrangör för första gången på sex år, och de satsar på vinst.

Efter nästan ett års planering äger Medicinar-SM rum på Fyrishov den 12-14 maj. Tävlingen, mellan alla Sveriges medicinska fakulteter, är en tradition sedan år 1994. Studenterna tävlar i grenarna fotboll, volleyboll, innebandy, dragkamp, löpning och simning. Under våren har tre kaptener tagit ut lagen som sedan tränat sex dagar i veckan. Hemmaplan är bland annat Lundellskaskolans gympasal, där laget tränar volleyboll.

Vi i Uppsala är Volleybollspecialister. Vi är även storfavoriter i just den grenen.

Tävlingsdagarna är en blandning av seriösa tävlingar och vänskapliga kvällar med häng.

I stridens hetta är det hårt, det är vinnarskallar som tävlar. Men på kvällarna och på sittningen är det bra stämning.

Att tävla i många olika sporter och träffa läkarstudenter från hela Sverige är det MIFU:s lag ser mest fram emot. Föreningen satsar på en stark gemenskap och har flera aktiviteter för att värva medlemmar, både provträningar, en årlig julfest och resor till bland annat Åre.

Det viktiga är att det är kul och inte på blodigt allvar, förutom på Medicinar-SM för då toppar vi laget.

Förra året stod Umeå som arrangör för tävlingarna och högst upp på prispallen hamnade Göteborg. Med stödet från hemmapubliken siktar Uppsala på guldplaceringen.

– Uppsala har inte vunnit på många år, nu när vi är på hemmaplan är det dags, säger ordförande Viktor Jones.


Annons

Annons

Medicinar-SM

De som deltar är Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Örebro, Lund och Linköping. 20 deltagare från varje universitet, 10 män och 10 kvinnor.

De sju olika universiteten turas om att arrangera tävlingen.

Schema: 12/5 simning, 13/5 fotboll, volleyboll, 14/5 innebandy, dragkamp, löpning.

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…