Annons
David Zetterman med sin nyvunna cykel.
Foto: Linus Trygg

Kalmar vet mest


David Zetterman från Kalmar Nation är årets vinnare av frågesporten Battle of the Nations på Studentradion. Med resultatet 25-14 vann David över sin motståndare Daniel Schück från Värmlands nation.

Hej David, grattis till vinsten Hur känns det?

– Trevligt. Många pratar om en urladdning efter en tävling, men jag har inte fått det. Det var mest en rolig upplevelse att vara med i radio. Kanske beror det på att jag inte så mycket av en tävlingsmänniska. Jag var med och tävlade år 2013, men då förlorade jag. I år blev jag tillfrågad igen av kuratorn på Kalmar nation och bestämde mig för att ställa upp.

Hur hade du förberett dig inför finalen?

– Jag hade inte förberett mig på något speciellt sätt. Jag tar del av nyheter, läser mycket och håller mig allmänt uppdaterad. Det hade jag dock gjort ändå, så det ser jag inte som förberedelse.

Vilket är ditt specialområde?

– Historia och samhällskunskap eftersom jag kommer bli lärare i de ämnena. Jag är även bra på konstig kuriosa. Jag tycker inte att katalogkunskap som till exempel årtal är viktigt, men det har ändå en tendens att fastna.

Har du några tips till någon som vill ställa upp?

– Det handlar nästan mest om att vara snabb. I de tidigare omgångarna har båda deltagarna kunnat frågorna, då handlar det bara om att vara snabbast. Till finalen hade de höjt svårighetsgraden. Jag tycker tävlingsledarna hade gjort ett bra jobb med ämnen, svårighetsgrad och typen av frågor.

Hur har du firat vinsten?

– Jag hade en hejarklack av kalmariter med mig som jag tjoade och tjimmade med. Sedan åt jag prinsesstårta som produktionen bjöd på och cyklade hem på min nya cykel som jag vann i tävlingen.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…