Annons
Caroline Sundberg valdes till ordförande för kommande verksamhetsår under årets SFSFUM som anordnades av Uppsala studentkår. Furutom långa mötesdagar fanns också tid för bankett på Uppsala slott för de runt 300 deltagarna.
Foto: Uppsala studentkår och Sandra Gunnarsson

SFSFUM stakade ut riktningen


Under SFS fullmäktigemöte i Uppsala valdes Caroline Sundberg till ordförande för ännu ett verksamhetsår. Uppsalastudenten Max Stenberg, S, tidigare känd som ordförande för Uppsala studentkårs fullmäktige, valdes till ledamot i styrelsen.

Under helgen anordnades Sveriges förenade studentkårers fullmäktigemöte i Uppsala. SFS nya presidium klubbades igenom och det stod klart att tidigare ordförande Caroline Sundberg från Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet kommer att sitta kvar på sin post under kommande verksamhetsår.

– Det känns fantastiskt att få ett fortsatt förtroende att företräda den svenska studentrörelsen. Jag känner en stor ödmjukhet inför rollen, och nu ser jag fram emot att fortsätta förbättra förutsättningarna för studier för mina medstudenter, säger Caroline Sundberg i ett pressmeddelande.

Under mötet valdes även Charlotta Tjärdahl, från Malmö studentkår, till vice ordförande. Hon tar över posten efter Johan Alvfors från Tekniska högskolans studentkår (THS) från och med den 1 juli.

Uppsalastudenten nbsp;Max Stenberg valdes som ledamot i SFS styrelse. Han har tidigare suttit som ordförande i Uppsala studentkårs fullmäktige och ska under kommande verksamhetsår sittas som ledamot i det kårgemensamma uppdraget i samma kår.

Under helgen diskuterades bland annat resurstilldelningssystemet, studiemedel, tillträde till högskolan och en öppen och jämlik högskola för alla. Man beslutade bland annat att rikta kritik mot Arbetsmiljöverkets föreskrift (AFS 2015:4) för att den inte inkluderar studenter eller lärosäten. SFSFUM uttalade sig också om forskarstudenternas möjlighet att organisera sig och kommer att uppmana samtliga lärosäten som bedriver forskarutbildning att se över sina rutiner och regler rörande forskarstudenters förtroendeuppdrag.

– Sveriges förenade studentkårer anser att forskarstudenter ska ha rätt att inneha förtroendeuppdrag utan att det påverkar deras framtida karriär, skriver de i ett pressmeddelande.

Varje år delar SFS kansli ut det Wahlénska priset till en eller flera personer som under det gångna året har varit ett stort stöd till kansliet och/eller bidragit nbsp;till att göra arbetet lättare, roligare och bättre. nbsp;I år blev det P3 Nyheters redaktion som fick ta emot priset för att de rapporterat om studenters studiesociala situation och gjort studenternas perspektiv och röster hörda.


Annons

Annons

nbsp;

Styrelsen SFS 2016/2017
Ordinarie ledamöter: nbsp;

  1. Ebba Jacobsson, Göta studentkår
  2. Sofia Nordling, Göta studentkår
  3. Pooyan Masarat, Örebro studentkår
  4. Max Stenberg, Uppsala studentkår
  5. Amanda Söderberg, Dalarnas studentkår
  6. Patrik Norrman, nbsp;Studentkåren vid konstnärliga fakulteten i Malmö
  7. Angelica Fors, Chalmers studentkår
  8. Filippa De Laval, Teknologkåren vid LTH nbsp; nbsp; nbsp;
  9. Cecilia Lundström nbsp;Hägglund, Dalarnas studentkår
  10. Samuel Sörensson, Blekinge Studentkår
  11. Jakob Allanson, Studentkåren Malmö
  12. Alina Semiletova, Stockholms universitets studentkår

nbsp;

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…