Annons
Maria och Jan Berglin signerar en bok åt Maria Lidén.
Foto: Sigrid Asker

Trogna Ergotecknare mötte fans


Jan och Maria Berglin är rikskändisar, eller åtminstone är deras stornästa seriefigurer det. På fredagen signerade de senaste boken på Antikvariat Thomas Andersson.

nbsp;

Antikvariat Thomas Andersson på Övre Slottsgatan, mittemot Ergos redaktion, har inte mycket yta att röra sig på – i synnerhet inte i dag när gångarna mellan böckerna är fulla med folk som köar för att få ”Serier från andra våningen” signerade av Jan och Maria Berglin. De båda tecknarna är återkommande besökare i bokhandeln.

– Vi har alltid hängt hos Thomas, säger Jan Berglin.

Faktum är att deras karriär började i just det här kvarteret, närmare bestämt på Ergo. Det var när tidningen sökte illustratörer som Jan Berglin skickade in några arbetsprover och blev anlitad. Det var 1985, och än i dag är Berglins strippar ett återkommande inslag i Ergo. Numera är både Jan och Maria Berglin serietecknare på heltid och publiceras i tidningar över hela landet.

– Men vi läser fortfarande Ergo, säger Maria Berglin.

En av dem som kommit till butiken för att få en signering är Maria Lidén, 20, som läser språkvetarprogrammet vid Uppsala universitet. Boken är en present till hennes pappa, som är ett stort fan av Berglins.

– Jag gillar dem själv också, säger hon.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-24 09:53
Verksamhetsårets sista fullmäktigesammanträde innan konstituerande fullmäktige bjuder på oklar stämning, långa…
2024-04-21 19:55
Ikväll klockan 20.00 stängde röstningen för Kårvalet 2024. Ta del av resultatet nedan. 
2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…