Annons
Nils Webster och Miriam Runold
Foto: Sigrid Asker

Bra eller bu att Dylan får Nobelpris?


Många var spända på vilket namn som skulle ropas ut i Svenska Akademien klockan 12.40 på torsdagen. Ergo har frågat några Uppsalastudenter vad de tycker om Bob Dylan som Nobelpristagare.

< --[if gte mso 9]>< [endif]-->

< --[if gte mso 9]>Normal021falsefalsefalseSVX-NONEX-NONE< [endif]-->< --[if gte mso 9]>< [endif]-->< --[if gte mso 10]>

Hur reagerade du på att Bob Dylan får Nobelpriset i litteratur?

nbsp;

Nils Webster, 20, och Miriam Runold, 20, båda läser konstvetenskap

Miriam: - Jag blev chockad. Det är säkert amazing och ascoolt för många, men jag tycker de kunde ha tagit någon annan än en vit, heterosexuell amerikansk man 2016. Jag har länge hoppats på Haruki Murakami.

Nils: - Ja, nu om någonsin tycker jag att man borde ha tänkt annorlunda. Det finns många intressanta och bra författare som representerar andra sammanhang. Detta sagt så gillar jag Bob Dylans musik.

nbsp;

Oliver Mattsson, 25, läser journalistik och fördjupad etik

- Det är kul. Jag är inget jättestort fan, men gillar honom. Jag tycker också det är bra att Nobelpriset i litteratur har tagit ett steg från det mer akademiska. Nivån har blivit mer folklig, vilket jag tycker är bra.

nbsp; nbsp; nbsp;

Lovisa Jonsér, 27, läser till grundskollärare

- Jag visste inte om det förrän nu. Intressant att det blev någon otippad. Men jag har inte på något sätt en relation till Bob Dylan, så det berör mig inte så mycket.

nbsp;

Gustav Eurenius, 21, läser kandidatprogram i kultur, samhälle och etnografi

- Coolt ju Det hade jag inte trott. Kul att de vågar se litteratur på ett nytt sätt. Lyrik i låttexter är också litteratur. Jag har sett Bob Dylan live flera gånger.

nbsp;

Astrid Ahnlund, 24, läser religionsvetenskap

- Det är väldigt roligt att han fick det, jag är ett stort fan. Jag var inte beredd på det, även om jag vet att det till och med har skrivits en bok om att Bob Dylan borde få priset.

Har du någon favoritlåt med Bob Dylan?

- Åh, många. Ska jag välja någon blir det kanske ”A Hard Rain´s Gonna Fall”.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…