Annons
Flera tjejer har blivit antastade på väg mot Flogsta när de cyklade hem i söndags natt.
Foto: Sandra Gunnarsson

Flera fall av antastning i Flogsta


Natten mot söndag blev studenten Clara förföljd och prejad av en okänd man när hon cyklade hem längs Flogstaleden. Sedan fick hon veta att det hänt flera andra.

Klockan var fyra på morgonen när Clara cyklade hem till Flogsta efter ett arbetspass på nationen. Hon är utbytesstudent och har under de månader hon bott i Uppsala hittills känt sig trygg när hon rört sig ute på natten. Men när Clara passerade Majklockan i söndags natt stod en man i svart jacka med luva och väntade med sin cykel vid sidan av vägen. Han var runt 1, 70 lång och i 30- 35- årsåldern.

– Han satte fart efter mig när jag körde förbi och följde efter strax bakom. Först var jag inte säker på om han ”stalkade” mig, men han cyklade hela tiden i samma takt som jag. I skogspartiet precis före Flogsta cyklade han upp bredvid mig och försökte ta mig runt midjan. Jag föll av cykeln och var livrädd. Han grep efter både mig och min cykel, men tack och lov backade han undan när jag skrek.

Clara lyckades fly. Men hon hade inte sett någon annan på cykelvägen, som dessutom var dåligt upplyst och var mycket uppskakad efter händelsen. Efteråt har hon fått veta att två andra tjejer var med om samma sak, på samma plats mellan klockan två och fyra den natten.

– Vi har polisanmält det och hoppas verkligen att det tas på allvar, säger Clara.

Från och med nu kommer Clara att undvika att cykla hem ensam i mörkret. Hon tycker inte att hon skulle behöva känna så och det bekymrar henne att solen går ned allt tidigare så här års.

– Men om polisen lyckas ta fast den där mannen kanske jag känner mig säkrare. Det verkar ju ha varit samma person i samtliga fall, säger hon.

Christer Nordström, presstalesperson på polisen i Uppsala län, bekräftar att incidenten har anmälts. I nuläget finns inga misstänkta men polisen kommer att starta en utredning och bland annat se om signalementen stämmer överens med andra rapporteringar.

– I de här fallen har anmälan gjorts i efterhand. Om man har möjlighet att ringa in om händelsen direkt skickar vi ut en patrull som spårar med hundar direkt, då har vi större chans att gripa gärningsmannen, säger Christer Nordström.

nbsp;

*Clara är ett fingerat namn.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…
2024-04-05 11:23
Stämningen är god när Ergo kommer till Gunnar Johansson-salen på Blåsenhus. Anton Sánchez Sulejmani, sittande…