Foto: Sigrid AskerProtester mot Jimmie Åkessons besök på Ekonomikum.

Protester mot Jimmie på Ekonomikum

"Fuck SD" stod det med stora bokstäver över Ekonomikums entréer. Sannolikt rör det sig om protester mot Jimmie Åkessons besök i eftermiddag.

När de tidigaste studenterna och anställda kom till Ekonomikum i morse möttes de av klotter över tre entréer mot Kyrkogårdsgatan. "Fuck SD", och "Jimmie din sopa" stod det, bland annat. Peter Götlind, intendent vid Observatoriet tror att anledningen kan vara att Jimmie Åkesson kommer till Uppsala för att hålla ett stängt medlemsmöte på Ekonomikum.

– En hörsal är bokad från och med kl 16.00 i dag, tyvärr. Det kommer inte vara möjligt att delta för utomstående eftersom det är ett helstängtmöte. Alla besökare kommer att prickas av enligt medlemslistan, säger Peter Götlind.

Universitetet kan inte säga nej till den som vill hyra, annat än om det finns risker för förstörelse av lokalen. Sverigedemokraterna får själva betala för ordningsvakter. De betalar samma summa för hyra av lokalen som vem som helst, hur mycket pengar det rör sig om kan inte Peter Götlind svara på.