Annons
Den här gulliga hälsningen fick Lunds universitet av Uppsala med anledning av sitt 350-årsjubileum.
Foto: Uppsala universitet

När en retsam storasyster grattar


Konkurrenten Lunds universitet firar 350 års-jubileum och 540-åringen Uppsala universitet gratulerade förstås. Dock inte utan en gliring.

Med anledning av sitt födelsedagsfirande har Lunds universitet gett ut en jubileumstidning. Uppsala universitet knep bästa annonsplats och använde den till att publicera en grattishälsning i form av ett vykort, med rektor och prorektor på frimärket. ”Nu är du lika gammal som vårt stall”, hälsar den 540-åriga ”storasystern”, och syftar på Uppsala universitets ridverksamhet som fyllde 350 härom året. ”Lillasyster” Lund svarade omgående.

– Jag fick tillbaka ett telefax där det stod Kära storasyster och nu är vi lika gamla som gatan . Det tyckte jag var jättekul. Det är två lärosäten som jag tycker väldigt mycket om. Vi jobbar mycket bra tillsammans och har många samarbeten. Men sen kan vi med glimten i ögat skämta friskt med varandra. Det är väldigt bra att vi kan ha den här goda men också lite skämtsamma relationen till varandra, säger Uppsala universitets rektor Eva Åkesson till Expressen.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…
2024-04-05 11:23
Stämningen är god när Ergo kommer till Gunnar Johansson-salen på Blåsenhus. Anton Sánchez Sulejmani, sittande…