Uppsala universitetDen här gulliga hälsningen fick Lunds universitet av Uppsala med anledning av sitt 350-årsjubileum.

När en retsam storasyster grattar

Konkurrenten Lunds universitet firar 350 års-jubileum och 540-åringen Uppsala universitet gratulerade förstås. Dock inte utan en gliring.

Med anledning av sitt födelsedagsfirande har Lunds universitet gett ut en jubileumstidning. Uppsala universitet knep bästa annonsplats och använde den till att publicera en grattishälsning i form av ett vykort, med rektor och prorektor på frimärket. ”Nu är du lika gammal som vårt stall”, hälsar den 540-åriga ”storasystern”, och syftar på Uppsala universitets ridverksamhet som fyllde 350 härom året. ”Lillasyster” Lund svarade omgående.

– Jag fick tillbaka ett telefax där det stod "Kära storasyster" och "nu är vi lika gamla som gatan". Det tyckte jag var jättekul. Det är två lärosäten som jag tycker väldigt mycket om. Vi jobbar mycket bra tillsammans och har många samarbeten. Men sen kan vi med glimten i ögat skämta friskt med varandra. Det är väldigt bra att vi kan ha den här goda men också lite skämtsamma relationen till varandra, säger Uppsala universitets rektor Eva Åkesson till Expressen.