Annons
Alva Franzon är med och ordnar Game of Thrones -quiz på Norrlands nation och gillar speciellt lagnamnet A team has no name .
Foto: Privat foto

Ett ögonblick…


… Alva Franzon, bibliotekarie på Norrlands nation, som bjuder in till storquiz på temat ”Game of Thrones” på onsdag kväll.

Vad innebär ett storquiz?

– Vi håller till i gamla salen, med plats för 250 personer. Den kommer säkert att fyllas, för de 200 bokningsbara platserna fylldes 13 minuter efter att biljetterna släppts. För de återstående platserna gäller det att dyka upp i tid.

nbsp;

Varför är intresset så stort tror du?

– ”Game of Thrones” är hett just nu, det har ju precis varit en ny säsong. Många studenter gillar det.

nbsp;

Vad blir det för svårighetsgrad på frågorna?

– Blandad. Eftersom det är biblioteksutskottet som har gjort quizzet kommer det vara en hel del fokus på böckerna, men inte bara. Vi har också tagit med lite trivia om själva fenomenet. Har man både läst böckerna och sett serien lär det gå ganska bra.

nbsp;

Kommer temat att märkas på något annat sätt än i frågorna?

– Salen kommer att dekoreras och det kommer att märkas på maten och drycken. Vi har ingen klädkod, men det hade vi inte på Harry Potter-quizzet i våras heller och då var det ändå många som kom utklädda. Bland dem som har velat förboka är det många som har coola lagnamn, så det var svårt att behöva tacka nej när det blivit fullt.

nbsp;

Någon favorit bland lagnamnen?

– Jag får tänka lite. Jo, det är några som kallar sig ”A team has no name”.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…
2024-03-15 18:48
Under fredagen bjöds det in till dansträning på Campus 1477, ett ypperligt tillfälle att öva stegen inför lördagens bal…
2024-03-08 09:09
Den 16 mars högtidlighålls Uppsala studentkårs 175-årsjubileum med en bal på slottet. Ergo har pratat med en av…