Annons
En kub med spegelväggar som symboliserar oändlighet. På bilden arbetar landskapsarkitektstudenten Gustav Ståhl med en installation till SLU:s 40-årsjubileum.
Foto: Pontus Daleflod

Grannuniversitetet firar 40 med installationer


Visst är Uppsala universitet 500 år äldre, men vår granne SLU:s 40 år är väl också värda att fira. Landskapsarkitektstudenterna bidrag till jubileet är att göra installationer med inspiration från platsen Ultuna.

1 juli 1977 slogs Lantbrukshögskolan, Skogshögskolan, Veterinärhögskolan, Skogstmästarskolan i Skinnskatteberg samt Veterinärinrättningen i Skara ihop och blev Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). 40-årsfirandet har pågått hela 2017 och går nu mot sitt slut. En punkterna som finns kvar på programmet är en utställning med installationer gjorda av studenter på landskapsarkitektprogrammet. Pontus Daleflod ingår i en grupp som tillverkar en stor kub som ska symbolisera universums oändlighet.

– Jag håller på och skruvar just nu. Vi arbetar med speglar, säger han.

Som inspirationskälla har grupperna miljön i Ultuna. Liksom övriga utställare läser Pontus Daleflod andra året på programmet. Han vill bli landskapsarkitekt för att öka samhällets effektivitet och skapa sunda och trevliga miljöer.

– Som landskapsarkitekt måste man kunna göra sig en stor bild av helheten, och samtidigt gå ned på detaljnivå när det behövs, säger Pontus Daleflod.

Utställningen pågår 7-15 november på Campus Ultuna.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-24 09:53
Verksamhetsårets sista fullmäktigesammanträde innan konstituerande fullmäktige bjuder på oklar stämning, långa…
2024-04-21 19:55
Ikväll klockan 20.00 stängde röstningen för Kårvalet 2024. Ta del av resultatet nedan. 
2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…