Foto: Sandra GunnarssonDisa Wikström, verksamhetsledare för Kondoma Mera!, ser fram emot Sexdagarnas femtonårsjubileum.

Firar femton sexiga år

Mångfald och skratt ska stå i centrum på Värmlands nation fredag och lördag. Det är dags för Sexdagarna, som nu fyller femton år.

Alla som tycker det är spännande med sex och mångfald, oavsett hur mycket sex de har och med vem, är välkomna till årets upplaga av Sexdagarna. Som vanligt är arrangörerna RFSU Uppsala och Kondoma Mera!, en organisation inom kåren som arbetar med att sprida kunskap och krossa fördomar om sexualitet. Disa Wikström, verksamhetsledare för Kondoma Mera!, ser fram emot evenemanget.

– Det känns superkul. Vi har ett fullspäckat schema, säger hon.

Tidigare år har Sexdagarna haft ett specifikt tema, 2016 var det sex genom historien. I den här upplagan är det inte lika uttalat.

– Däremot uppmärksammar vi att Sexdagarna fyller femton år. Nytt för i år är att vi har stand-up på lördagen och burlesqueshowen med Fröken Frauke har väldigt mycket glimten i ögat, så lite komeditema kan vi nog säga att det är, säger Disa Wikström.

Andra punkter i programmet är mimosabrunch och feministisk porr. Som vanligt kommer det att finnas många olika utställare på mässan, några gamla bekanta som erotikbutiken Lustgården, och nytillskott som Klubb Abzint, arrangör av fetisch-, kinky-och BDSM-event. Fredagen avslutas med queerklubben Klubb Hångel, där också Fröken Frauke medverkar. För att komma in måste man ha antingen nationskort eller medlemskap i RFSU.

– Tyvärr är det så i år, men man kan köpa medlemskap i RFSU för 60 kronor i dörren, så att man kommer in. Jag hoppas att många vill vara med och fira mångfalden, säger Disa Wikström.

Sexdagarna hålls på Värmlands nation och pågår från klockan 17 fredagen den 17 november och avslutas klockan 19 dagen därpå.