Wikimedia commons/24kristianstadFlera rutor krossades på Ångströmlaboartoriet i torsdags kväll.

Skadegörelse på Ångström: ”Kolossalt onödigt”

Fönster krossades och kortläsare förstördes på Ångströmlaboratoriet i torsdags kväll. Intendent Johnny Nilsson säger att området hittills varit förskonat från sabotage i jämförelse med mer centalt belägna universitetsfastigheter.

Mellan tio och elva i torsdags kväll iakttog flera personer i lokalerna omfattande sabotage, och tillkallade polisen. Intendent Johnny Nilsson beskriver händelsen som väldigt, väldigt tråkig.

– En anmälan har upprättats. Sju-åtta kortläsare har förstörts, samt nästan lika många väderskydd som sitter på kortläsarna. Under samma runda slog man sönder flera fönster. Flera privatägda bilar fick sina rutor sönderslagna, där har sannolikt ägarna gjort egna polisanmälningar, säger han.

Johnny Nilsson menar att Ångströmlaboratoriet och Polacksbacken hittills har varit förskonade från den här typen av brott. På sina intendentkollegor har ha förstått att sabotage är vanligare i fastigheter närmare centrum.

– Vi får hoppas att det var någon om fick ett tillfälligt hjärnsläpp. Det var kolossalt onödigt och jag förstår inte motivet. Vi hade gärna använt pengarna till vettigare saker.

Skadegörelsen åtgärdades under fredagen.