Annons
Missa inte kårvalet i april.
Foto: Ergos arkiv

Val till Uppsala studentkårs fullmäktige


Valet inleds den 7 april 12:00, och avslutas 20:00 den 21 april. nbsp;Rösträtt har alla medlemmar i Uppsala studentkår som har betalat sin medlemsavgift för vårterminen 2018 nbsp;senast den 31 mars. Röstningen sker under valdagarna på hemsidan nbsp;http://www.karvalet.nu, där den röstberättigade kan rösta på parti och kandidat efter att ha identifierat sig med sitt personnummer och den valkod som återfinns på studentlegitimationen.

För de föreningar som vill registreras som parti måste ansökan om registrering vara valutskottet tillhanda senast den 1 februari. nbsp;I denna ansökan ska föreningens namn och förkortning framgå, liksom partiombudets namn, personnummer, telefonnummer och e-postadress. För helt nya kårpartier krävs även en förteckning över minst tjugofem (25) medlemmar i Uppsala studentkår som uttryckligen stödjer registreringen, samt personnummer och kontaktuppgifter till dessa, medan det för de partier som redan nu finns representerade i kårfullmäktige räcker med ett justerat protokoll där det framgår att partiet beslutat om att ansöka om registrering. Därefter är det dags att registrera kandidatlista. Detta görs senast den 1 mars, och av listan ska framgå alla kandidaters namn, personnummer, telefonnummer, e-postadresser och studietitlar, samt hur partiet har rangordnat dessa kandidater. Kandidatlistan ska även innehålla samtliga kandidaters signaturer, för att försäkra om att alla kandidater gett sitt medgivande att bli upptagna på listan. Valbara är de som finns upptagna på ett registrerat partis kandidatlista, samt betalat sin medlemsavgift i Uppsala studentkår för vårterminen 2018 nbsp;senast den 1 mars. Registreringsansökan, kandidatlistor samt övriga frågor till valutskottet kan skickas elektroniskt till nbsp;val@us.uu.se, eller läggas i valutskottets postfack i Kårhuset på Övre slottsgatan 7.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…