Annons
Lunds universitet fick en generös födelsedagspresent.
Foto: Ida Nordenhem

Lillasyster får miljardsumma i födelsedagspresent


Vårt systeruniversitet i Lund har precis avslutat sitt 350-årsfirande. Donatorer skramlade ihop till över tre miljarder i gåva för ”En bättre värld”.

Uppsala universitet (540 år gammalt) gratulerade ”lillasyster” i Lund med en hälsning där man påpekade att lärosätet nu är lika gammalt som vårt stall, det vill säga ridverksamheten vid Uppsala universitet som också nyligen firat 350 år. Utöver detta har 1700 privatpersoner och 500 organisationer donerat pengar via Swish. Summan uppgår i tre miljarder kronor.

Ibland tror man att en donation måste vara mycket pengar, men det roliga är att även enskilda personers gåvor kan göra skillnad, säger Pia Siljeklint, chef för universitetets avdelning för donatordonationer vid Lunds universitet, till Sydsvenskan. nbsp;

Donationskampanjen med namnet ”En bättre värld” – Lunds universitets motto – inleddes 2014. Exakt hur mycket pengar som samlats in är ännu oklart, men målet tre miljarder ska vara uppfyllt med råge.

– Vi har inte räknat helt färdigt, det finns en viss eftersläpning och den exakta siffran blir klar i mitten av februari. Men det blir betydligt över tre miljarder, säger Pia Siljeklint, chef för universitetets avdelning för donatorrelationer, till Sydsvenskan.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…