Screenshot Youtube/Adam von FriesendorffEdward Blom festar loss i Adam von Friesendorffs virala succé "När man festar festar man".

Ny kändislåt på gång efter Edward Blom-succén

En platinaskiva och en lunch med Edward Blom, det var mer än journaliststudenten Adam von Friesendorff hade räknat med efter Youtube-klippet ”När man festar festar man”. Snart släpper han nästa kändislåt.

Foto: PrivatAdam von Friesendorff läser journalistik vid Uppsala universitet och har sålt platina tillsammans med Edward Blom.

På bara några dagar hade hyllningen till gastronomen, kulturhistorikern och citatmaskinen Edward Blom fått över 200 000 visningar på Youtube. Nu får upphovsmannen och Uppsalastudenten Adam von Friesendorff, som går under artistnamnet Tonsatt, en platinaskiva.

– Jag har inte hunnit hämta upp den än. Det var flera månader sedan jag fick veta det. Jag hade ju sett siffrorna, men visste inte var gränsen för platina gick, det kändes kul, säger han.

Efter att låten släpptes på Spotify träffade Adam von Friesendorff Edward Blom över en lunch på Grand Hotell.

– Det var mycket trevligt. Han har ju pluggat i Uppsala så vi hade mycket att prata om.

Betedde han sig som i videon?

– Han smälte inte ost, men han var väldigt trevlig, säger Adam von Friesendorff.

I helgen tävlar Edward Blom i Melodifestivalen. Det framträdandet ser Adam von Friesendorff fram emot att se, även om han inte haft någon personlig inblandning i låten som ska framföras.

– Men "När man festar festar man" har nog inte skadat hans musikambitioner, säger han.

Till vardags läser Adam von Friesendorff en ettårig journalistutbildning vid Uppsala universitet, men har tid över för både standup och musik. I vår räknar han med att släppa en ny låt i samma stuk som ”När man festar festar man”. Vilken kändis som står i centrum denna gång är än så länge hemligt.